Labirintul Anticorupţie – acțiune unică în Arad

0
242

Un eveniment inedit a fost organizat de Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) şi Asociaţia Pro Democraţia în zilele de 14 și 15 noiembrie și anume, Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România.

Activitățile au debutat în ziua de 14 noiembrie, la ora 10.00, cu o masă rotundă, având ca temă „Prevenirea corupției – drumul către integritate” ce a avut loc la Prefectură.

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai structurilor M.A.I. din și ai instituțiilor publice locale, implicate în lupta împotriva corupției. Cu această ocazie au fost dezbătute subiecte ce vizează Strategia Națională Anticorupție (S.N.A.) 2016 – 2020, activitățile de prevenire a corupției desfășurate de către D.G.A., colaborarea cu ONG-urile, realizându-se și prezentarea proiectului pilot „Etică și integritate organizațională în M.A.I.” și a Labirintului Anticorupție 2016.

Marți, 15 noiembrie, proiectul a continuat cu instalarea Labirintului Anticorupție, o metodă inedită de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie. Astfel, în incinta Mall-ului Atrium din municipiul Arad, a fost amplasată o construcţie modulară de tip labirint care a oferit cetățenilor posibilitatea să-și consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le-a fost înmânat un chestionar la care au răspuns identificând varianta corectă în Labirint. Cetăţenii au primit, totodată, materiale informative şi promoţionale cu mesaje anticorupție

Proiectul Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine se află la a cincea ediţie, municipiul Arad fiind a șasea destinație în rândul celor șapte localități din țară unde Labirintul anticorupție a fost instalat anul acesta. Suceava, Târgoviște, Giurgiu, Zalău, Miercurea Ciuc, Arad și Craiova sunt localitățile unde se desfășoară proiectul în anul 2016.

Cu acest prilej, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad îndeamnă cetăţenii să fie responsabili și să semnaleze îndată orice faptă de corupție săvârșită de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, la linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice rețea de telefonie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.