IMG_1531 IMG_1543 IMG_1522La mijlocul săptămânii trecute-mai precis joi-Librăria Scienta a fost gazda primitoare ca-ntotdeauna a unei noi manifestări culturale. Este vorba despre lansarea cărţii „Labirintul cuvintelor“  apărută la Editura „Tiparniţa“ Arad, 2014 şi scrisă de Sifora Sava, o scriitoare care, deşi româncă, a ales să trăiască de o vreme la Viena. Prefaţa cărţii este semnată de Hans Dama. De asemenea, prof. univ. Anon Ilica a făcut o interesantă introspecţie la începutul cărţii asupra poetei Sifora Sava, asupra poeziei în general.
În faţa unei numeroase asistenţe, formată din personalităţi culturale, literare şi artistice, precum şi în faţa reprezentanţilor presei, acţiunea a fost moderată de scriitoarea Florica R. Cândea. Care a informat că lansarea cărţii Siforei Sava coincide cu împlinirea a 20 de ani de când apare pe piaţa culturală arădeană Revista Gutenberg. La mulţi ani, deci!
Florica R. Cândea a făcut o generoasă prezentare scriitoarei Sifora Sava. Astfel, am aflat că Sifora Sava s-a născut la Arad, alegând acum 22 de ani să se stabilească în Viena. În capitala fostului imperiu, Sifora Sava a dus o bogată activitate culturală şi literară, mai cu seamă în cercurile româneşti din Capitala Austriei. Aici îndeplineşte funcţia de preşedintă a Asociaţiei Culturale a Românilor „HORA“, reuşind să coaguleze în jurul ei spiritualitatea românească.
Prezent la lansare, prof. univ. Anton Ilica a prezentat asistenţei un expozeu despre problemele liricii, care de fapt sunt problemele cititorului de poezie.
De altfel, cartea de faţă este un fel de labirint în care poeta s-a pierdut, căutând ieşirea cu ajutorul cititorilor ei care se regăsesc în fiecare cuvânt. Căci poeta Sifora Sava îşi locuieşte labirintul propriu, din care încearcă să iasă la lumină prin ochii cititorilor săi.
Pe parcursul manifestării prof. Mihai Henţ şi cunoscuţii cantautori folk Cristi Bordaş şi Laura Gaspar au prezentat celor prezenţi frumoase cântece pe versuri deosebit de sensibile, acompaniindu-se la chitară.
La sfârşit, poeta Sifora Sava a oferit cu generozitate autografe pe cartea lansată, „Labitrintul cuvintelor“.

Recomandările redacției