Laborator de steroizi, descoperit în Arad! Fabricau pastile de testosteron și chiar seruri injectabile (video)

0
981

Un laborator în care se fabricau substanțe anabolizante, respectiv steroizi, a fost descoperit în municipiul Arad, după o amplă anchetă care a durat un an de zile și în care au fost implicate autorități din trei țări: România, Republica Cehă și Republica Slovacia, conform gandul.ro. 

Mai multe persoane de cetățenie slovacă fabricau și comercializau steroizi, respectiv testosteron, dar și alte substanțe anabolizante, într-un laborator. Medicamentewle erau produce sub formă de comprimate, dar și seruri injectabile, mai scrie gandul.ro.

În laboratul ilegal din Arad se fabricau testosteron injectabil și alți steroizi

„La data de 23 ianuarie a.c., polițiștii români din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, asistați de polițiști din Republica Slovacia, au executat o acțiune de combatere a traficului internațional de droguri, prevăzut de legislația slovacă, privind acte de urmărire penală, ca urmare a cererii de asistență judiciară internațională – Ordin European de Anchetă, formulat de autoritățile judiciare slovace, privind cercetarea unui grup infracțional organizat, care ar fi produs, ambalat și distribuit produse finite cu caracter anabolizant.

Ulterior, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară la o hală, respectiv un imobil, ambele situate în municipiul Arad, locații care ar fi fost folosite de persoanele bănuite, cetățeni slovaci”, informează autoritățile române.

Operațiunea „Tovarys” a dus la arestarea a 18 persoane

Într-una dintre locații era un adevărat laborator de fabricare a medicamentelor, fiind echipat cu „utilaje, materie primă sub formă solidă și lichidă, cutii cu produse finite (comprimate și fiole) și cutii cu ambalaje inscripționate sub diferite denumiri de medicamente anabolizante”.

În același timp, în mai multe state europene au fost desfășurate astfel de activități coordonate cu EUROJUST și EUROPOL.

Astfel, pe 9 aprilie 2021, 18 persoane au fost reținute de autorități în cadrul unei operațiuni comune între Poliția Română, Poliția din Cehia și Poliția din Slovacia.

„În cadrul unei operațiuni comune între Poliția Română, Poliția din Cehia și Poliția din Slovacia, acțiunea TOVARYS, desfășurată de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – S.C.C.O. Arad, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au fost efectuate activități solicitate în baza unor Ordine Europene de Investigații de către autoritățile din Republica Cehă, care vizau o grupare, formată din străini, specializată în producerea ilegală de substanțe anabolizante”, mai arată sursa citată, conform gandul.ro 

sursa video: gandul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.