Laboratorul de Cardiologie Intervențională a tratat aproape 300 de cazuri, de la înființare

0
384

Bilanțul activității Laboratorului de Cardiologie Intervențională al Spitalului Județean a fost prezentat luni, 18 noiembrie. În cifre, 281 de bolnavi au fost tratați aici, în decursul a trei luni de la înființarea laboratorului.

La prezentarea bilanțului au luat parte Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Mihai Șeran, șef Serviciul Managementul Spitalelor, Mircea Onel, director medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, Corina Crișan, medic și consilier județean, asist. med. Otilia Popa, director Îngrijiri medicale și Gheorghe Domșa, președintele Casei de Asigurări de Sănătate Arad.  

,,Consiliul Județean Arad ne-a asigurat condiții de lucru care se regăsesc în puține laboratoare de cardiologie din țară. Am realizat un bilanț detaliat care arată rezultatele primelor trei luni de funcționare a Laboratorului de Cardiologie Intervențională, impactul asupra pacienților și spitalului. În primul trimestru de lucru al Laboratorului am avut un total de 281 de cazuri, toți pacienții fiind rezolvați prompt. Cele mai multe cazuri au fost sindroamele coronariene acute – dintre care 97 de cazuri de infarct miocardic și 104 angină instabilă – dar și sindroame coronariene cronice și boala arterială periferică. Având în vedere că pacienții au fost tratați cu o rată excelentă de succes procedural, putem spune că rezultatele sunt încurajatoare, însă sunt doar primii pași dintr-un drum care nu se termină niciodată“, a spus dr. Cristian Dina, coordonatorul Laboratorului de Cardiologie Intervențională.

S-a subliniat că, în perspectivă, este necesară lărgirea echipei de cardiologie intervențională prin pregătirea mai multor specialiști în domeniu. De asemenea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad trebuie să găsească o soluție pentru a accesa programele naționale de sănătate, finanțate de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, un obiectiv important care poate fi atins, întrucât în prezent există un istoric al intervențiilor.

Bolile cardiace – primă cauză de morbiditate

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a ținut să sublinieze că investițiile în domeniul cardiologiei sunt prioritare, întrucât bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate și morbiditate în județul Arad. ,,Consiliul Județean Arad are o stategie și iată că rezultatele se văd. Încă de acum trei ani și jumătate am început să finanțăm câteva domenii prioritare, cum e și cazul cardiologiei intervenționale, pentru ca aceste servicii să devină accesibile pentru toți pacienții. Laboratorul de Cardiologie Intervențională, din cadrul Spitalului Județean Arad, reprezintă un serviciu medical modern și performant, care salvează vieți”, a spus acesta,

Laboratorul de Cardiologie Intervențională funcționează în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad de la jumătatea lunii august, astfel intervențiile cardiovasculare (angioplastia cu implant de stent, coronariană sau periferică) sunt disponibile tuturor arădenilor care se adresează Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sau ajung în urgență aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.