Lansare de carte la Complexul Muzeal Arad

0
387
Fotografii de Nelu Scripciuc

Volumul „Istoria sportului arădean în colecția Iosif Sârbuț”, tipărit la editura „Mirador”, etalează bunuri de patrimoniu cultural din colecția „Iosif Sârbuț” a muzeului arădean şi reprezintă o inițiativă a muzeografului Costin Ionel,  specialist în istoria sportului, care, cu sprijinul jurnalistului Radu Romanescu, cronicar sportiv și ofițer de presă al clubului UTA, a selectat obiectele și documentele din diferite ramuri sportive.

Nelu Scripciuc, artist fotograf, a fost cel care  a prelucrat obiectele selecționate și fotografiile-document din colecție.

„Colecția sportivă «Iosif Sârbuț», mai puțin cunoscută arădenilor, însumează obiecte de o reală valoare documentară, adunate cu meticulozitate vreme de decenii. Sute de fotografii-document, diplome, distincții și medalii, pagini din ziarele și revistele de specialitate, comentarii sportive, programe și afișe încununează munca neobosită depusă de acest colecționar arădean.

Intenția Complexului Muzeal Arad este ca în viitor să organizeze o expoziție cu bunurile de patrimoniu din colecție, prezentând astfel vizitatorilor obiecte care cuprind toate disciplinele sportive adunate în timp de colecționar”, au mai transmis cei de la Complexul Muzeal Arad. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.