Sala Ferdinand a Palatului Administrativ a găzduit vineri seara, de la orele 18,00 festivitatea de lansare a cărţii „Picături de veşnicie”, carte scrisă cu condeiul, dar mai ales cu sufletul, de dascălul arădean Paul Krizner. Tipărită sub bolta proteguitoare a două instituţii culturale prin tradiţie şi prin vocaţie, Astra Arădeană şi Societatea de Ştiinţe Istorice din România – filiala Arad, cartea a generat un interes deosebit chiar de la lansare, probă în acest sens fiind asistenţa deosebit de numeroasă care a umplut frumoasa sală de consiliu şi de festivităţi a primăriei arădene.
Au fost prezenţi şi au vorbit despre carte şi despre autorul ei Florica Ranta Cândea – profesor filolog, Universitatea Aurel Vlaicu, prof. univ. dr. pr. Ioan Tulcan – decan al facultăţii de teologie a UAV, conf. univ. dr. Caius Claudius Cuţaru (UAV), şi dr. Doru Sinaci – directorul Centrului de Studii Istorice şi Teoretice Lite­rare „Ioan Slavici” al Universităţii de Vest vasile Goldiş (el fiind şi moderatorul întâlnirii dintre pu­blic şi autor şi dintre public şi carte).

În public au fost prezenţi scriitori arădeni, intelectuali de marcă şi de valoare, amatori şi pasionaţi de literatură şi de cultură şi numeroşi actuali şi foşti elevi ai profesorului Paul Krizner de la diferitele şcoli din judeţ în care a predat, elevi care i-au păstrat dascălului un loc de cinste şi binemeritat în memoriile lor afective.
Despre carte, despre cuprinsul ei şi despre autor au vorbit cu temei izvorât din cunoaşterea cărţii şi din cunoaşterea autorului cei enumeraţi mai sus, iar între vorbirile lor s-au intercalat firesc intervenţiile muzicale la orgă electronică ale unei eleve care promite foarte mult: Eliza Jiga, de la Liceul Teoretic Mihai Veliciu din Chişineu Criş.

Recomandările redacției