Lăsat de izbelişte la spital

0
3229
  • Un bărbat circula cu bicicleta şi a fost lovit de portiera unei maşini
  • Omul a zburat câţiva metri, până lângă bordură.
  • Doctorul nu l-a consultat nici măcar o dată. 
  • Soţia nu a putut ridica bicicleta de la Poliţie.

Gheorghe Gordea, un respectabil cetățean arădean în vârstă de 72 de ani, se confruntă cu o situație grea. Acesta a fost lovit în data de 20.07.18 în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe strada Iuliu Maniu, pentru a plăti factura la apă. Cu toate că acesta se afla pe pista corespunzătoare de biciclete, un vehicul cu o capacitate mai mare de greutate staționa pe o bucată bună de pe pistă. „Vehiculul staționa pe pista de biciclete, iar la vreo doi metri de mașină era semnul cu staționare interzisă. Vrând să merg pe lângă vehicul, m-am băgat pe drumul mare, asta după ce m-am asigurat că nu vine nici o mașină. Când am trecut pe lângă mașină, șoferul a deschis brusc ușa, fără a se asigura cât de puțin și m-a izbit de pe bicicletă. Am căzut la câțiva metri de locul unde m-a lovit, ajungând lângă bordura de la tramvai”, a declarat Gheorghe Gordea.
Fracturi la gât, mâini și picioare
Lovit, aceasta nu s-a putut ridica și astfel a fost ajutat de către doi trecători: „Când am căzut, m-am lovit la gât, la piciorul stâng și la ambele mâini. Eram și puțin amețit. Am avut noroc că nu veneau mașini de la semafor de la Podgoria, că astfel puteau să treacă peste mine. M-au ajutat doi trecători, mi-au adus apă. Șoferul ce m-a lovit vorbea cu cineva în mașină. Eu am sunat la 112 să vină poliția”.
Odată venită salvarea, rănitul a fost inspectat, printre fracturi numărându-se o fractură la coloană, la mâini, la picioare și o fractură cervicală la gât. Pacientul a fost dus la spital, unde nu i s-a dat atenție în primele câteva ore: „m-au ținut câteva ore, după m-au dus să îmi facă film. Mi-au făcut nouă filme, la diferite părți ale corpului”, a meționat păgubitul.
Soția rănitului, Aurelia Gordea a fost chemată la spital, unde a observat că asistenta vroia să îi calmeze durerile pacientului, chiar înaintea consultul ortopedic: „Când m-au chemat la neuroghirurgie, eu l-am văzut că are dureri mari și că se bâlbâia puțin când vorbea. O asistentă a vrut să îi facă un calmant, dar i-am spus să nu îi facă pentru că trebuia să îl consulte la ortopedie. Dacă îi făcea calmantul, nu mai simțea unde îl doare”.
Doctorul nu a consultat
pacientul nici măcar o dată
Pe toată durata celor cinci zile de spitalizare, Gheorghe Gordea a fost tratat doar cu somnifere și calmante, tip algocalmin. „Doctorul Manole nu a fost să mă consulte nici măcar o dată. Când a venit în inspecție prin salon, cineva din spatele dânsului i-a spus că eu sunt cel cu accidentul pe bicicletă, iar doctorul
s-a uitat la mine pentru o secundă și a plecat”, a precizat acesta.
Când soția pacientului s-a dus la dr. Manole să vadă ce să îi facă, aceasta a fost uimită de reacția doctorului: „M-am dus să vorbesc cu el, pentru că soțul meu nu se simțea bine, tot bolborosea și era amețit. I-am spus că îl tot jenează gulerul. Doctorul mi-a spus, pe un ton foarte irascibil «Ia-i gulerul jos și mâine ți-l dau acasă!»”.
Șoferul era peste tot
Un lucru suspicios este faptul că bărbatul ce l-a lovit era mai tot timpul prin spital. „Ori de câte ori eram dus la consultație sau când m-au externat, el era acolo, ceea ce mi se pare suspicios”, a adăugat cetățeanul accidentat. Când a fost externat, acesta a primit biletul de ieșire și scrisoarea medicală, pe care, spre surpriza dânsului, scria că este vindecat: „Pe biletul de ieșire din spital scrie că starea la externare a fost de vindecat. Mi-au scris că sunt vindecat, dar totul mă durea. Scrie că trebuie să primesc tratament pentru trei săptămâni, dar nu mi-a spus nimeni nimic, nici o rețetă”.
Următorul pas a fost declarația de la poliție, urmată de vizita la medicina legală. „Când am fost la medicina legală, nu
mi-a vorbit deloc. Doar a făcut câteva măsurători și a notat pe o foaie. Nu înțeleg ce e cu secretomania aceasta”.
Un alt lucru ce soților Gordea li se pare suspicios este faptul că bicicleta de pe care Gheorghe Gordea a căzut a fost dusă la poliție și nu a fost putut fi ridicată de către soția acestuia.
„Mie nu mi-au dat-o cu toate că sunt soția lui. Dar, la doar două ore după ce am întrebat la poliție dacă pot să vin după bicicleta soțului, am primit bicicleta acasă, fiind adusă de cel care l-a rănit pe soțul meu. Nu înțeleg cum de mie nu mi-a dat-o, dar a dat-o la un străin”, a ținut să precizeze Aurelia Gordea.
Șoferul vehiculului era prezent peste tot, fiind îngrijorat de soarta sa proprie: „Era peste tot și nici măcar o dată nu și-a cerut scuze. Ce zicea el era că îi era frică să nu rămână fără permis și fără slujbă”, spune soția pacientului.
Spitalul Județean nu se pronunță
Noi am întrebat reprezentanții Spitalului Județean Arad despre această situație, dar nu am primit un răspuns ce ar putea aduce clarificări: „La noi la spital nu s-a înregistrat nici o plângere făcută de pacient. Trebuie să se facă o plângere pentru ca oficiul juridic să dea un răspuns și un punct de vedere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Arad.
Mulți bani pierduți
Chiar dacă au trecut aproape două săptămâni de la accident, rănile și umflăturile sunt încă proeminente, dându-i acestuia mari dureri: „Mă doare foarte tare, că nici noaptea nu prea pot să dorm. Pe partea stângă nu pot sta deloc, că jumătate din picior e vânăt și dacă pui mâna, se simte ca și cum oasele sunt rupte”. Pe lânga asta, soții Gordea au pierdut o grămadă de bani, pentru taxi pentru a se deplasa la spital sua la poliție, pentru mâncare, plus că cei doi au un fiu care este paralizat. Aceștia se tem că vor urma alte cheltuieli, mult mai mari, pentru intervenții chirurgicale la mâini și la șold, cheltuieli pe care cei doi nu și le permit: „Cele nouă radiografii nu le-am primit de la spital, deci va trebuie să fac altele. Am pierdut deja peste 2.000 de lei și ne temem că mai trebuie să plătim și mai mult”, a concluzionat Gheorghe Gordea.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu acest caz, care și nouă ne sună puțin suspicios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.