Un bărbat a încercat să iasă din țară cu autoturismul care trebuia să fie confiscat de autorități. Cu toate acestea, el susține că nu știa că autoturismul este în baza de date și căutat, fiind o mașină cumpărată recent.

Este vorba despre un autoturism marca Audi A4, în valoare de 4.000 de lei, la volanul căruia se afla un bărbat care încerca să treacă Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, acesta fiind oprit după verificarea actelor și reținut de polițiștii de frontieră ce se aflau în serviciu.

În data de 21.05.2019, în jurul orei 01.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român S.I., în vârstă de 43 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi A4.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru mijlocul de transport un certificat de înmatriculare, iar în urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta figurează ca “bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile române.

Faţă de cele constatate, persoana în cauză a declarat că autoturismul a fost cumpărat de la un bărbat din Timişoara şi nu ştia că acesta este căutat de autorităţi.

Astfel, autoturismul în valoare de 4.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției