Antrenorul UTA-ei recunoaște că meciul de astăzi este probabil cel mai greu al campionatului. Tehnicianul Bătrânei Doamne consideră că FCSB este singura contracandidată la titlu pentru CFR, caracterizând echipa bucureșteană ca fiind una ofensivă, cu un joc colectiv foarte bun și individualități peste medie, și care beneficiază în ultima vreme și de un plus de entuziasm adus de Toni Petrea.

Din acest motiv, prima condiție ca UTA să reușească ceva în meciul de duminică este ca ea însăși să fie la un nivel foarte ridicat: „Foarte important va fi tonusul cu care vom ajunge la meci, randamentul jucătorilor și inspirația lor pentru că aceasta ne-a lipsit în multe momente, chiar dacă jucătorii au muncit foarte mult. Toți jucătorii noștri sunt conștienți că trebuie să își ridice nivelul dacă vrem să scoatem ceva din meciul de duminică seara sper să fim mai eficienți pe fază ofensivă, pentru că într-un asemenea meci este extrem de  important acest lucru și evident pragmatici din punct de vedere defensiv. E important să fim disciplinați, să știm să ne apărăm, să știm să trecem peste momentele grele pentru că vor fi cu siguranță momente grele în meciul de duminică seara.“

Dincolo de acest aspect, Laszlo Balint dezminte ipoteza că UTA ar fi preocupată doar să nu primească gol pe Arena Națională. Antrenorul arădenilor a dat de înțeles că în ciuda victorie de la Craiova, FCSB a arătat vulnerabilități în apărare, care pot fi speculate. „Studiind meciul FCSB-ului am revăzut un film cumva asemănător cu meciul nostru cu FC Argeș, o echipă care a atacat foarte mult, a ratat foarte mult dar a trebuit să se recunoască învinsă. Orice echipă din lume are puncte slabe, eu cred că le-am identificat, sperăm să fim și capabili să forțăm acolo unde trebuie să forțăm pentru a reuși să speculăm acest puncte vulnerabile“ a declarat Balint.

Reamintim de altfel că în tur, la Arad, UTA a pus mari probleme echipei bucureștene, care a egalat norocos în ultimul minut, obținând un punct dintr-un meci care tactic și sub raportul ocaziilor a aparținut mai degrabă echipei noastre.

Recomandările redacției