UTA a acuzat vehement arbitrajul după meciul cu FCSB, toți cei implicați aducând în discuție vicierea rezultatului partidei de pe Arena Națională, câștigată de gazde în urma a două penalty-uri, dintre care unul discutabil și celălalt inexistent. Dincolo de aceste decizii cu impact direct asupra tabelei de marcaj, revoltătoare a fost maniera de arbitraj a lui Marian Barbu, care a judecat cu dublă măsură multe dintre fazele meciului.

De regulă ponderat și mai ales reținut în a discuta despre arbitraj, Laszlo Balint s-a dezlănțuit după meci. „A văzut o țară întreagă. Echipa noastră este câștigătoarea morală a acestui joc. Toată țara a văzut maniera de arbitraj a domnului Barbu. Noi la Arad încercăm să fim atipici, să nu urlăm, să nu acuzăm arbitri. Noi antrenorii când greșim plătim. Cum plătește domnul Barbu pentru ce-a făcut în seara asta? Așa ceva n-am trăit decât când eram jucător, în deplasare în Liga 3 la Petrolul Stoina când se arbitra de frica spectatorilor care erau cu coase pe garduri. Și ne întrebăm de ce e fotbalul românesc unde e! Am fost mai buni decât FCSB și aș vrea ca responsabilii din fotbalului românesc să iasă în față pentru că se întâmplă etapă de etapă. Vin jucătorii străini și mă întreabă «așa se întâmplă în România?». Ce să le răspund? Același arbitru l-a eliminat pe Batha în alt meci, astăzi aceeași fază la Shlyakov nu a dat nici măcar fault! Ei greșesc și plătim noi. Accept greșelile dar când vezi această manieră… să răspundă diriguitorii fotbalului românesc de ceea ce se întâmplă! Domnul Marian Barbu vrea să fie Brad Pitt, să fie în centrul atenției! Ne-a arbitrat a patra oară în 18 etape! E normal?“

La rândul său, brazilianul Roger, implicat direct la primul penalty, a răbufnit: „Câteodată se întâmplă astfel de lucruri și e greu să luptăm împotriva acestor lucruri. Nu avem ce să facem, trebuie să ne îmbunătățim jocul pentru a le face față. Nu a fost penalty la intervenția mea, am atins atât mingea cât și jucătorul. Cine a văzut meciul a văzut ce s-a întâmplat. Nu vreau să mă mai gândesc la ce s-a întâmplat, este important să menținem jocul bun pe care îl avem.“

Căpitanul Florin Iacob a fost la câțiva metri de faza din minutul 80, care a decis meciul: „Am demonstrat că putem să jucăm de la egal la egal cu FCSB. Sunt niște greșeli impardonabile, la al doilea penalty mingea a ieșit jumătate de metru în afara terenului. Sunt foarte bulversat acum dar o să fim calmi, o să ne liniștim și o să ne concentrăm pe ce avem noi de făcut. Mergem la Arad, ne liniștim și o să muncim, asta e tot ce putem face. Nu avem altă putere“.

Într-adevăr jucătorii nu au altă putere. O au însă conducătorii clubului UTA. Sperăm ca aceștia la alegerile viitoare pentru președinția FRF să acționeze în consecință pentru a sancționa o conducere care tolerează astfel de arbitraje.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției