În plin antrenament la Rogla, al treilea pe tărâm sloven, utiștii au aflat că o vor înfrunta pe Dunărea Călărași în prima etapă a ligii secunde, pentru ca la final să arunce o privire peste tot programul turului. Cel mai interesat este, fără îndoială, Laszlo Balint care trebuie să-și programeze atent pașii în vederea partidelor pe puncte, mai ales că, după fosta prim- divizionară antrenată acum de experimentatul Cristi Pustai, în calea „roș-albilor” apare Petrolul Ploiești, rănită în orgoliu după ce a ratat până și poziția ce a dus la barajul de promovare în Liga 1.
Dar, „principalul” arădenilor dorește să ia meciurile pe rând, iar Dunărea e prima echipă din vizorul său: „Nu au fost neapărat emoții pentru această tragere la sorți, căci știam că, indiferent de adversar, startul era oricum dificil. În opinia mea, toate meciurile vor fi grele în noul sezon, campionatul ligii secunde a devenit unul foarte echilibrat, ridicat din punct de vedere valoric și pot apărea oricând rezultate surprinzătoare. Cu atât mai mult cu cât nu-ți tratezi adversarii cu maximă seriozitate și responsabilitate. Altfel, pe undeva e bine că în primele două etape întâlnim echipe aflate în reconstrucție, fără să uităm că și noi suntem una dintre acestea. De acum, însă, tot ceea ce vom face la antrenamente și la meciurile amicale va avea legătură și cu Dunărea Călărași, căci vrem să fim cât mai pregătiți de acest meci. Este clar că și adversarii noștri au mulți jucători noi în lot, trec și ei printr-un proces de omogenizare. Dar, totodată, îl mai au au și pe Cristi Pustai pe bancă, un antrenor valoros, cu foarte multă experiență. Noi mai avem și miza debutului în fața propriilor suporteri, căci, fără îndoială, vrem să le oferim acestora o primă victorie în acest campionat. Rămâne de văzut și exact ziua și ora la care vom evolua, mai ales că, probabil, meciul va fi televizat. Adică UTA a suscitat mereu interes și televiziunile vor dori, probabil, să transmită această primă partidă atractivă din prima etapă. În funcție de asta, poate se găsește și o oră rezonabilă, în așa fel încât să evităm temperaturile ridicate cu care ne-a obișnuit luna august și care devin automat insuportabile pe terenul sintetic. Noi, la antrenamente, o să evi­tăm pe cât posibil suprafața artificială, dar meciurile oficiale trebuie să le jucăm acolo și ar fi bine să o facem în condiții cât apropiate de normalitate”, ne-a declarat Laszlo Balint.
Meciul toamnei pentru fanii „Bătrânei Doamne” se va juca la Arad, în weekendul 18-20 octombrie. „Cel mai important este să ajungem la meciul cu Poli într-o poziție cât mai bună de clasament, în așa fel încât munca noastră și așteptările suporterilor noștri să fie răsplătite. Apoi, e clar că derby-ul cu Timișoara e unul special, care – bineînțeles – trebuie tranșat și el, cu atât mai mult cu cât îl jucăm acasă. Dar, repet, e foarte important și cu ce stare de spirit vom aborda acel meci, dincolo de ambițiile și orgoliile ce sunt trezite automat de o astfel de confruntare”, a adăugat Balint.
Patru dintre formațiile ce nu-și ascund intențiile de a promova, Petrolul, U. Cluj, Rapid și FC Argeș, vor fi înfruntate în deplasare de UTA în prima parte a sezonului. „Nu știu dacă e bine sau rău, căci, repet, toate partidele vor fi grele și vor exista și destule surprize. Rămâne de văzut dacă până la ora la care vom înfrunta noi aceste echipe, clasamentul va arăta conform calculelor hârtiei, eu am ceva dubii în această pri­vință. Așadar, trebuie să luăm fiecare meci în parte, să scoatem maxim din el indiferent împotriva cui și unde îl jucăm și concluziile se vor trage singure”, mai consideră fostul fundaș.

Recomandările redacției