Echipa emblemă a Aradului a intrat excelent într-unul dintre cei mai importanți ani ai existenței sale, cu trei victorii (două pe teren și una la „masa verde”) și o distanțare la 11 puncte de locul 3, ce dă baraj pentru promovarea în Liga 1. După cum arăta jocul elevilor lui Laszlo Balint, UTA ar trebui să joace în elita fotbalului românesc din vară, însă epidemia de coronavirus a spus „stop joc!”. Cel puțin până pe 31 martie, perioadă în care arădenii trebuie să improvizeze mult la capitolul pregătire, cu necunoscuta bioritmului la ora la care se va relua campionatul.
Dacă se va mai relua, așa cum se pune serios problema în Italia, unde încep să apară cazuri de contaminare cu virusul COVID-19 inclusiv în rândul fotbaliștilor de Serie A.
„Nu mă gândesc la scenarii. Nu mă gândesc dacă plouă mâine… Nu, astăzi este soare, deci noi trebuie să acționăm în funcție de ce se întâmplă acum. În acest moment trebuie să găsim cele mai bune modalități să ne desfășurăm acti­vitatea în așa fel încât să ne păstrăm tonusul competițional și să fim pregătiți în momentul în care se va relua competiția. Cu sau fără spectatori, noi trebuie să fim pregătiți, să evoluăm la potențialul nostru maxim și să încercăm să ne atingem obiectivul. Ceea ce se întâmplă mai departe, nu știu, rămâne să luăm deciziile pe măsura desfășurării evenimentelor și să acționăm atunci, când se impune. Sunt decizii care se iau, credem noi, mai sus de Federație, ca și cea de astăzi. Adică mai mult ca sigur cei din conducerea FRF au avut discuții cu reprezentanți ai autorităților centrale înainte de hotărî să oprească totul”, consideră Laszlo Balint.
Întrebat dacă nu se gândește să-și țină sub control și mai strict elevii, eventual să-i izoleze pe toți într-unul dintre hotelurile unde sunt cazați fotbaliștii veniți din alte orașe, Balint a adăugat: „Nu cred că se impun aceste măsuri. Până la urmă, ori că stau la hotel, ori că stau în propriul apartament este același lucru. Este clar că toată lumea va încerca să evite pe cât posibil ieșirile în public sau mai ales în zonele cu lume mai multă. Cum am spus, noi încercăm să ne continuăm activitatea în așa fel încât să ne păstrăm tonusul competițional. Va fi o provocare pentru că sunt niște condiții speciale, dar aceste condiții speciale nu sunt create numai pentru UTA, ci pentru întreaga societate. Poate, într-adevăr, sunt companii, societăți care recomandă angajaților în măsura în care se poate să lucreze de acasă, dar, din păcate, noi nu putem să ne desfășurăm activitatea astfel. Tocmai de aceea trebuie să găsim modalitățile prin care să fim prevăzători, să încercăm să rămânem în siguranță, să nu avem, Doamne ferește, cazuri nefericite de contaminare. Iar în cuibușorul nostru să ne desfășurăm activitatea în condiții de siguranță maximă. Ce vă pot spune este că toată lumea din stafful nostru medical a luat măsuri și avem dezinfectanți, pe care îi folosim pe noi și pe materialele cu care lucrăm sau în vestiar. Încercăm să luăm absolut toate măsurile posibile ca să evităm eventualele probleme”.
Dacă campionatele se reiau după data de 31 martie, UTA are „norocul” să stea și în prima etapă din luna aprilie ca urmare a retragerii din campionat a celor de la Daco-Ge­tica. De abia pe 8 aprilie, „Bătrâna Doamnă” ar trebui să găzduiască Rapidul pe Arena „Motorul” din Aradul Nou.
 

Recomandările redacției