Laszlo Balint, după țintarul celor cinci finale: „Mentalitatea ar putea fi cheia pentru îndeplinirea obiectivului”

0
366

Chiar dacă a fost deposedată de jumătate din punctele cucerite în sezonul regulat, UTA rămâne mare favorită la câștigarea play-offului ligii secunde la fotbal. Matematic, arădenii ar mai avea nevoie de cel puțin 7 puncte, dar și cu 6 ar fi în proporție de 90% promovați în Liga 1. „Ecuația” s-ar putea rezolva chiar după primele două jocuri, pe care „roș-albii” le vor disputa pe teren propriu, cu toate că adversarii își vor dori la fel de mult victoria pentru același scop, un loc în elita fotbalului românesc.
Utiștii vor debuta pe 4 iulie, cu Petrolul, pe „Motorul”, având ascendentul moral al celor două succese în oglindă din sezonul regulat, cu 3-0. „Petrolul e un adversar anticipat, dar pe care nu ni l-am dorit pentru primul meci din acest play-off. Chiar dacă am câștigat de două ori împotriva ploieștenilor în acest an, partida de pe 4 iulie nu va semăna deloc cu ceea ce a fost. Vom avea în față o formație extrem de motivată, care va dori să demonstreze că acele două eșecuri cu 3-0 împotriva noastră nu reflectă ei și a jucătorilor ce o formează. În plus, Petrolul mi se pare o echipă mult trasformată în bine cu Costel Enache pe bancă, deși a avut atuurile sale și cu Flavius Stoican la timonă. Sigur, va trebui să ținem cont de valoarea adversarului, dar aș vrea să nu ne raportăm prea mult la el, ci la noi. Și când zic asta mă gândesc în primul rând la mentalitatea pe care trebuie să o avem în acest play-off, căci, din punctul meu de vedere, ea ar putea fi cheia pentru îndeplinirea obiectivului. Sigur, și aspectele de ordin fizic, tactic și tehnic sunt foarte importante, dar mentalul va fi esențial”, consi­deră Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.
La rândul său, tehnicianul Petrolului, Costel Enache a spus despre primul adversar din play-off: „Nu e chiar ce ne-am fi dorit, dar nu mai are rost să analizăm lucrurile. Destinul a aranjat în așa fel, iar noi trebuie să ne pregătim pentru ce urmează. Ne așteaptă, într-adevăr, un debut destul de greu. Suntem conștienți că UTA e o echipă care arată forță, o echipă echilibrată, o echipă constantă. Rezultatele ei nu sunt întâmplătoare. Vin pe un joc organizat, pe o emulație bună. Eu cred că și noi arătăm bine, am mai avut timp să lucrăm împreună, să ne cunoaștem, să mai corectăm din ce nu a mers foarte bine și cred că o să fie un meci frumos. Începem tare, dar nici nu erau meciuri pe care să ni le fi dorit în mod special. Echipele sunt echilibrate, arată și punctajul. Fiecare a avut timp să se organizeze în perioada asta pentru ceea ce urmează. Meciuri ușoare nu prea văd”.
Până la urmă, chiar dacă a evitat duelul din prima rundă, așa cum ar fi trebuit să fie în cazul în care Tabela Berger s-ar fi respectat conform locurilor din clasament, Rapidul va juca la Arad în play-off.
„Rapidul e doar una dintre echipele bune, foarte motivate din acest mini-campionat, pe care o vom întâlni la un moment dat în drumul nostru. Vă dați seama că nu mă gândesc acum la un meci din runda a patra, ci la cele dinaintea sa, în special la cel cu Petrolul. Nu vreau să-mi fac calcule, ci pur și simplu voi fi preocupat să-i fac pe băieți să înțeleagă cât de important va fi fiecare duel pentru minge în aceste cinci partide. Nu ne permitem să lăsăm vreo secundă garda jos, căci sunt sigur că adversarele noastre vor fi pregătite să ne taxeze. Sunt echipe de mare tradiție în acest play-off, care au suporteri mulți și pătimași în spatele lor și orașe și comunități puternice. Spre bucuria telespectatorilor va fi un turneu foarte disputat, de urmărit cu sufletul la gură”, mai consideră Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.