După înfrângerea cu Rapid pe teren propriu, băieții lui Laszlo Balint se pregătesc mai tare ca oricând pentru meciul de la Pitești cu FC Argeș. Chiar dacă echipa a ratat unele șanse de promovare directă în Liga 1 mai are totuși o șansă în deplasare.
Antrenorul echipei a fost dezamăgit mai mult pentru suporterii arădeni care își doreau să sărbătorească în ziua meciului cu Rapid. Cu toate acestea, UTA nu a avut un avantaj în a juca pe teren propriu, iar meciul care îi așteaptă pe jucătorii de la UTA-ei este unul decisiv pentru mult așteptata promovare.
„E dureros să pierzi un meci într-o asemenea manieră. Știam că cei de la Rapid sunt foarte periculoși pe fazele fixe. Practic, în afară de fazele fixe au mai avut două șuturi de la distanță. Deci, din punct de vedere defensiv, eu cred că am stat binișor. Nu foarte bine, dar binișor. Din păcate, nu am funcționat cum trebuie pe momentul de atac pozițional, aveam așteptări mai mari. Suntem cu toții dezamăgiți, mai ales suporterii care se pregăteau de sărbătoare. Toată lumea spunea că echipele care joacă pe teren propriu sunt avantajate, dar s-a demonstrat încă o dată în acest play-off că avantajul terenului propriu este nul în aceste condiții. Este dureros pentru noi, mai ales că vedem suporteri care așteptau să se bucure de o promovare astăzi (n.r. ziua meciului). E adevărat că eram la mâna noastră să realizăm acest lucru, dar e supărător și deranjant că nu reușim să legăm rezultatele pozitive. Am reușit acum două etape un egal acasă, am reușit o victorie foarte importantă la Mioveni și aveam o șansă mare acum. Asta este. Ne așteaptă o săptămână foarte grea. Mergem la FC Argeș, ultima etapă, o deplasare extrem de grea. Un final de sezon palpitant care pe noi antrenorii ne omoară de inimă. Mai trecem prin câteva meciuri din astea și o să ne scoateți din spital cu ambulanța”, a punctat Laszlo Balint.
Balint și-a menajat jucătorii și spune că aceste momentele dificile sunt pentru toată lumea, atât pentru jucători cât și pentru suporteri. Jucătorii se pregătesc intens pentru meciul de la Pitești și indiferent de rezultatele care le-au obținut celelalte echipe, UTA se pregătește pentru o victorie.
„Durerea mare e că eram – și încă suntem – la mâna noastră. Le-am și spus băieților că noi trebuie să ne rezolvăm probleme și să facem punctele de care avem nevoie fără depindem de alții. Indiferent ce se va întâmpla marți, noi trebuie măcar din orgoliu să pregătim meciul de la Pitești la victorie. Băieții sunt foarte afectați și trebuie să reacționăm pentru că e un moment dificil. Știam că Rapid are calitate, știam că sunt periculoși la faze fixe, acolo nu am reușit să fim foarte eficienți. Trebuie să învățăm din greșeli și să vedem ce formulă vom alinia etapa viitoare pentru că avem și aici probleme. Indiferent cine va intra pe teren, trebuie să avem atitudinea necesară și motivație ca să scoatem un rezultat bun”, a conchis antrenorul principal al utiștilor.

Recomandările redacției