Laszlo Balint: „E clar că parcursul nostru de acasă nu este cauzat de lipsa suporterilor“

0
268

UTA Arad a pierdut la limită, 0-1 acasă cu CFR Cluj, înregistrând primul eșec după o serie de 5 meciuri fără înfrângere. Arădenii se îndepărtează de locurile de playoff și rămân fără victorie pe teren propriu din etapa a 8-a. Tehnicianul echipei arădene ar fi vrut mai multă responsabilitate de la jucătorii săi, mai ales că au fazele fixe le-au creat probleme și în meciurile precedente.

E dureros că în urma unei faze pe care am analizat-o, pe care am discutat-o, pierdem trei puncte. În plus, este al doilea meci consecutiv în care primim gol în urma unei faze fixe, responsabilitatea jucătorilor ar trebui să fie mai mare, chiar maximă. Asta este, se întâmplă, mă bucur că am avut momente în care am pus probleme și interpretat foarte bine lucrurile pe care le-am pregătit, dar, din păcate, nu am fructificat nici una dintre ocaziile, situațiile pe care ni le-am creat. Ne-a lipsit ultima execuție, ultima pasă și nu am reușit să fructificăm acele slăbiciuni din apărarea CFR-ului. Analizând tot ce s-a întâmplat în timpul meciului, ocaziile pe care CFR și le-a creat în repriza a doua, cred că a câștigat echipa mai bună și mai experimentată. Așadar, rămânem cu mica satisfacție că am reușit să-i punem și probleme campioanei en-titre, dar și regretul că pierdem dintr-o fază destul de ușor de gestionat. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că deja a devenit marcă înregistrată pentru CFR: corner bătut impecabil, apariție Vinicius și trei puncte în dreptul lor. Este o lecție în plus pentru noi, trebuie să rămânem și cu părțile pozitive din acest meci, pentru că au fost și nu puține. Dar, este clar că mai avem mult de muncă și este clar că avem nevoie, poate, de mai multă calitate ca să marcăm mai mult, să fim mult mai periculoși în jumătatea adversă. Important este că echipa este într-o ușoară creștere. Și la Mediaș, în prima repriză, am practicat un fotbal bun, astăzi la fel. Progresăm ușor-ușor, ne îndreptăm spre ceea ce ne dorim ca exprimare, păcat că azi am terminat fără să obținem nimic”, a spus Laszlo Balint la finalul partidei dintre UTA și CFR Cluj.

Balint este conștient că nu lipsa spectatorilor este factorul pentru care UTA nu a reușit să lege victorii pe propria arenă, însă probabil că suporterii echipei arădene ar fi adus un plus mare de energie fotbaliștilor.

Din păcate, pe stadion este o liniște de mormânt la meciuri. E clar că parcursul nostru de acasă nu este cauzat de lipsa suporterilor, dar este evident că prezența lor în tribună ne-ar fi adus un plus de spirit, emulație și energie. Cred că acestui stadion asta îi lipsește, energia pozitivă care venea din tribune, dar noi ca antrenori și jucători trebuie să analizăm foarte bine ce avem de făcut pentru a obține puncte. Nu putem să ne ascundem în spatele acestei absențe a suporterilor noștri din tribune. E important să avem aceeași abordare, e important să credem, să nu fim timorați de asta…Că vezi Doamne jucăm iar acasă. Trebuie să luptăm pentru fiecare fază, să ne redresăm și să scăpăm de acest blestem, de acest parcurs nefericit pe care îl avem pe propriul stadion”, a mai punctat Balint.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.