Înaintea partidei, Laszlo Balint își exprima dorința ca elevii săi să pună presiune pe adversar din primul minut și să marcheze repede. I s-a îndeplinit doar una dintre dorințe, din fericire cea cu adevărat importantă. Oaspeții au fost cei care au început foarte bine meciul, au dominat clar, însă la capătul primului sfert de oră, în avantaj pe tabelă s-a aflat UTA, iar golul lui Roger se va dovedi până la urmă a fi fost cheia meciului. „Spre deosebire de alte meciuri în care am primit gol la prima ocazie, de data asta noi am fost cei care am marcat la prima fază în care am fost periculoși. Mă bucur că am reușit să fim eficienți, pragmatici, chiar dacă am reușit să facem asta și cu o doză de șansă dar și șansa face parte din joc.  Apoi am controlat jocul, am mai avut situații de a marca. Consider că victoria băieților este meritată.“ a declarat tehnicianul UTA-ei.

O altă declarație făcută de Laszlo Balint înaintea meciului, puțin atipică dat fiind că nu este un antrenor care să își anunțe foarte deschis planurile, a fost aceea că va încerca să ofere surprize din punct de vedere al așezării în teren a jucătorilor. Și într-adevăr UTA a început cu un singur mijlocaș defensiv, Vorobjovas, cu Hora mijlocaș de bandă dreaptă și cu Roger în stânga. Ultima alegere se va dovedi a fi fost și cea mai inspirată. „Am vrut să avem în flanc doi jucători de forță, știam că Roger îl va domina fizic pe adversarul direct, Negru. Golul a fost marcat de Roger, el a mai venit cu câteva mingi foarte bune în careu, a mai avut situații de singur cu portarul dar dinamica jocului l-a scos din poziția foarte bună de a marca“ a explicat antrenorul.

În ceea ce privește celelalte schimbări în primul 11 sau survenite pe parcursul meciului, Balint a declarat că introducerea lui Medimorec în locul lui Erico a fost o decizie tactică, fără a fi fost cazul vreunei probleme medicale pentru brazilian, iar Shlyakov a fost schimbat, în ciuda evoluției sale bune, pentru că având un cartonaș galben era expus unei posibile eliminări. De asemenea, tehnicianul UTA-ei consideră că introducerea lui Passaglia în locul lui Hora nu a fost un îndemn la retragere ci o încercare de a da echipei mai multă siguranță și echilibru la mijlocul terenului acolo unde se pierdeau destule mingi, lucru care putea degenera în faze periculoase pentru poarta lui Iacob.

Recomandările redacției