Laza Cnejevici, unul din cei mai importanţi, cunoscuţi şi iubiţi interpreţi contemporani de muzică populară din Banat, a murit luni, în jurul orelor 13,00, la vârsta de 79 de ani, în locuinţa sa din Timişoara. Conform declaraţiilor fiului său, cunoscutul „clapist” Vlady Cnejevici, Laza  s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultima perioadă. „L-am văzut în urmă cu o lună şi nu era în cea mai bună stare. Abia anul trecut a ieşit la pensie de la Şcoala Populară de Artă, iar de cântat a cântat până în vară, cât s-a simţit bine. E un moment foarte trist”, a declarat Vlady. Înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 13, în Cimitirul din Calea Lipovei. Laza Cnejevici s-a născut la Sângeorge, (judeţul Timiş), pe 30 aprilie 1936. A fost cantautor, solist vocal, instrumentist, profesor şi căutător de talente. S-a remarcat prin promovarea muzicii populare sârbeşti şi a celei bănăţene. A învăţat să cânte în perioada în care frecventa cursurile liceale la liceul sârbesc din Timişoara. În 1954 a intrat la facultatea de limbi străine a Universităţii Bucureşti, însă a renunţat după un trimestru şi s-a întors la Timişoara. Tot în acel an s-a înfiinţat ansamblul sârb de cântece şi jocuri, în care a fost selectat ca acordeonist, acordeonul fiind instrumental său de suflet. De absolvit a absolvit Facultatea de Muzică din Timişoara. În anii ’60 a cântat în ansamblul Zora, iar apoi a devenit instrumentist şi solist în ansamblul Timişul. A susţinut turnee în America şi Canada alături de Irina Loghin, Dan Spătaru, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Doru Octavian Dumitru, Mirabela Dauer, Oana Sârbu, Silvia Dumitrescu, Horia Moculescu şi mulţi alţii. Laza Cnejevici a compus  Imnul echipei de fotbal UTA Arad, „Signora Vecchia”, el fiind un înfocat fan al alb-roşiilor.
A activat ca profesor la Şcoala Populară de Artă din Timişoara încă de laabsolvirea facultăţii, până în anul 2014, când s-a pensionat.
În lunga şi prodigioasa-i carieră a  înregistrat zece discuri înainte de 1989, iar după a mai „scos” opt casete şi CD-uri.

Recomandările redacției