Le mai „scapă“ și vameșilor: prinsă în Târgu Jiu cu o cantitate semnificativă de droguri, după ce le-a trecut fără probleme prin Vama Nădlac

0
731

Luni, 15.03.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unei inculpate, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 14.03.2021, inculpata a introdus în țară, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, județul Arad, droguri de risc (cannabis), ce au fost achiziționate de pe teritoriul Spaniei.

În aceiași zi, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Gorj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatei, pe raza municipiului Târgu Jiu, în timp ce aceasta deținea cantitatea de peste 1 kilogram de cannabis. Drogurile erau ambalate în folie de staniol, introduse în două borcane de sticlă și acoperite cu cafea măcinată, în scopul disimulării.

În cursul zilei de 16.03.2021, inculpata reținută urmează să fie prezentată Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție“, ne declară cei de la DIICOT Gorj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.