Lecţia de istorie: 21 ianuarie – Benny Hill, cel mai mare comediant englez al tuturor timpurilor

0
170

Benny Hill a fost un cunoscut comic britanic, realizator de emisiuni de divertisment. Viața lui a fost una tristă și singuratică, în antiteză totală cu cariera sa de comediant. Deși a fost numit „regele comediei britanice”, în plan personal totul a fost un dezastru, cu atât mai mult cu cât a fost nevoie de două zile pentru ca cineva să-și dea seama că a murit.
Alfred Hawthorne Hill, pe numele lui adevărat, s-a născut pe data de 21 ianuarie 1924 în localitatea Southampton, de pe coasta sudică a Marii Britanii. Atât tatăl, Alfred, cât și bunicul lui, Henry, au fost clovni la circ în tinerețe. La maturitate, tatăl lui Benny Hill, „Căpitanul” a fondat un magazin de aparatură chirurgicală și farmacie.
Faima din familia lui Benny Hill nu se oprește aici. Unchiul său a fost un cunoscut detectiv ce
l-a urmărit multă vreme pe Jack Spintecătorul. Din partea mamei, Benny Hill era înrudit cu un pionier în stomatologie al cărui cabinet a fost o mansardă de deasupra unei magazii de porumb. Benny Hill era copilul mijlociu al familiei, mai având încă un frate și o soră.
În tinerețe, înainte de a cocheta cu scena, Benny a lucrat la magazinul Woolworth, iar apoi a fost lăptar, operator de pod, șofer și chiar bate­rist.
Talentul pentru comedie i-a fost modelat de comicii pe care îi admira în tinerețe: Jack Benny (cel căruia i-a împrumutat și numele), Charlie Chaplin, Charley Chase, Harold Lloyd și Laurel și Hardy.
După Război, Hill a fost performer la radio, iar mai târziu a produs o serie de sketche-uri de comedie pentru BBC care a acceptat să-i dea spațiu pentru primul său serial de televiziune.
În 1964 l-a jucat pe Nick Bottom într-o producție de film TV a piesei lui Shakespeare, „Visul unei nopți de vară”. Avea și un program la radio numit „Benny Hill Time” pe programul de entertainment al radioului BBC, emisiune ce a s-a auzit între anii 1964 și 1966 și care a adus în față câteva dintre cele mai bune personaje ale sale.
Succesul generat de emisiunile sale l-au adus pe Benny Hill și în filme de lungmetraj pentru „Who Done It?”, „The Italian Job” (în care joacă alături de Michael Caine” sau „Chitty Chitty Bang Bang”.
În toți acești anii, viața lui Benny Hill a fost doar la radio și la televiziune unde a încercat să demonstreze că este cel mai bun, iar succesul său inegalabil l-a răsplătit cu o ofertă din partea Thames Television, care i-a oferit controlul complet asupra emisiunii sale.
„The Benny Hill Show” avea un format derivat din sala de concerte care combina comedie live pe scenă, cu ocazii de vodevil și segmente de musical, dar și cu filmări în anumite locații.
Umorul său era de neîntrecut, iar lumea stătea la coadă ca să-l vadă. Era un fenomen la care toți își doreau să adere.
În plan personal, Benny Hill a fost o persoană foarte frugală care nu a încercat niciodată să tră­iască în afara scenei și care nu s-a bucurat de nici un lucru material, deși show-ul lui l-a făcut extrem de bogat.
Nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii. Nu a cumpărat o mașină niciodată, deși călătorea destul de mult.
Idolul lui Benny Hill, Charlie Chaplin a fost un mare fan al muncii lui Hill, iar acest lucru a fost des­coperit abia în 1991 când Benny Hill a fost premiat cu premiul Internațional pentru Comedie Charlie Chaplin, la Festivalul de Comedie din Vevey, Elveția și a fost invitat de către familia lui Chaplin să viziteze casa fostului comic.
Din păcate, după un atac de cord precedent, Benny Hill a murit, la 68 de ani, în locuința sa din Southampton, pe data de 20 aprilie 1992. Cadavrul său a fost descoperit de Kirkland după ce vecinii au auzit televizorul său mergând în continuu timp de două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.