Lecţia de istorie – Phoebe Buffay, una dintre protagonistele serialului Prietenii tăi

0
817

Puțin probabil să existe cineva din gene­rația anilor 90, care să nu o știe pe Phoebe Buffay, una dintre personajele principale ale serialului american Friends (Prietenii tăi). Aceasta a apărut în 236 de episoade ale serialului. Ea a jucat și rolul surorii sale gemene, Ursula.
Pe numele ei adevărat, Lisa Valerie Kudrow s-a născut pe 30 iulie 1963 și este o actriță, comediană, producătoare, cântăreață și scriitoare americană, câștigătoare a nouă premii Emmy. Este cel mai bine cunoscută pentru rolul lui Phoebe Buffay din sitcom-ul american Friends (Prietenii tăi) (1994 – 2004).
Lisa mai are încă o soră Helena Merle, născută în 1955, și un frate mai mare, născut în 1957. Mama sa era agent turistic și tatăl doctor. A fost crescută într-o familie de evrei, având chiar o Bar Mitzvah. În 1995, Kudrow
s-a căsătorit cu Michael Stern, cu care are un fiu, pe numele Murray Stern. Sarcina ei a fost în timp ce se filma sezonul 4 din Fiends. Personajul ei, Phoebe, era însărcinată cu tripleții fratelui ei, deoarece, soția lui nu mai putea avea copii, din cauza vârstei sale înaintate. S-a ajuns la această situație, pentru a nu trebui să îi întrerupă rolul.
Lisa Kudrow a câștigat în anul 1998 premiul Emmy pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie.
Prietenii tăi (titlu original Friends) este un sitcom american creat de David Crane și Marta Kauffman, care a fost difuzat pe postul american NBC din 22 septembrie 1994 până pe 6 mai 2004. Serialul se concentreazǎ asupra vieților unui grup de prieteni din cartierul Manhattan, New York. Serialul a fost produs de compania Bright/Kauffman/Crane Productions, în asociere cu Warner Bros. Television. Producǎtorii executivi inițiali au fost Crane, Kauffman și Kevin S. Bright, mulți alții fiind promovați în sezoanele următoare. În termeni monetari, Prietenii tăi este cel mai de succes sitcom din toate timpurile.
La rândul lui, și serialul a câștigat un premiu Emmy pentru cel mai bun serial de comedie.
La mulți ani, Lisa Kudrow!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.