Lecţia de istorie – Rowan Atkinson, actorul ce interpretează celebrul personaj Mr. Bean

0
207

Rowan Sebastian Atkinson este un actor și comic britanic, devenit celebru prin personajul Mr. Bean. A fost ales de The Observer ca unul dintre cei mai amuzanți 50 actori din comedia britanică și printre cei mai buni 50 de actori de comedie din toate timpurile.
Rowan Sebastian Atkinson s-a născut în data de 6 ianuarie 1955,în regiunea Durham County din nord-estul Angliei. După studiile primare şi medii urmate la şcoli din zonă, a devenit student la Universitatea din Newcastle, specialitatea inginerie în domeniul electric. Micul Atkinson a crescut împreună cu frații săi mai mari, Rodney și Rupert la Durham, o localitate mică din Regatul Unit al Marii Britanii. Băiețelul care s-a bâlbâit încă de la o vârstă fragedă, a fost învățat să privească viața cu ușurință, părinții săi bogați oferindu-i multiple pri­vilegii pentru că era ultimul membru al familiei. A fost doar o chestiune de timp până ce puștiul s-a ridicat deasupra discursului său, provocare ce l-a ajutat să ajungă cel care este azi.
A urmat un masterat la Oxford, perioada esen­ţială, nu atât pentru perfecţionarea în ale ingine­riei, cât pentru începutul cochetăriei cu actoria. A interpretat scheciuri pentru Oxford University Dramatic Society şi a făcut parte din trupa clubului de teatru experimental al faimoasei universităţi.
Cariera să actoriceasca a debutat şi s-a dezvoltat în televiziune.La început a fost serialul „Not the Nine O’Clock News”,apoi sitcomul medieval „The Black Adder”. Succesul acestuia din urmă a determinat realizarea unui şir de continuări, având ca eroi pe urmaşii personajului original.
Actualmente este căsătorit cu Sunetra Sastry, împreună cu care are doi copii, Benjamin şi Lily. E arhicunoscuta pasiunea actorului pentru maşini, colecţia sa având, incontestabil, capacitatea de a speria cunoscătorii. Câteva exemple: un Aston Martin V8 Zagato, un Morgan Aero Max şi, nici mai mult nici mai puţin, un McLaren F1.
Rowan Atkinson a apărut în The Tall Guy; Vrăjitoarele/ The Witches; Hot Shots-Part Deux; Patru nunţi şi-o înmormântare/ Four Weddings And A Funeral; The Lion King/ Regele leu (vocea lui Zazu); Bean-The Ultimate Disaster Movie; Maybe Baby; Blackadder Back and Forth; Cursa nebunilor/ Rat Race; Scooby Doo; Johnny English; Pur şi simplu dragoste/ Love Actually.
Memorabilele lui comedii pentru televiziune includ câteva episoade din seria Blackadder, The Thin Blue Line; multe serii din popularul şi foarte comicul Mr. Bean şi inepuizabila sa activitate pentru Comic Relief.
În viaţa reală, Atkinson nu seamănă mai deloc cu personajul Mr. Bean. Actorul, cu un simț deo­sebit al umorului, are un master în inginerie mecanică de la Universitatea Oxford, completat de încă unul de la Universitatea Newcastle. Acesta are un IQ de 178!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.