FCC ICIM Arad a început grotesc sezonul, după care a dat semne de revenire şi numai o indirectă nefericită, cu aer de regie, a trimis echipa arădeană pe locul 6 după sezonul regulat. Chiar și așa, au existat ceva speranţe de o semifinală, speranţe năruite repede de un Braşov mult mai pragmatic și chiar mai valoros. Şi, dacă tot e să se aleagă praful, atunci „galben-albastrele” au pierdut și avantajul terenului propriu în meciul cu rivalele de pe Bega în lupta pentru locul 5.
Sfertul trei de povestit nepoților și poate chiar cu implicații în istoria sportului cu mingea la coș pentru Liga Națională nu a ținut de cald la final. FCC ICIM a reușit performanța să nu primească niciu coș și a dat nu mai puțin de 18, însă, cum în celelalte sferturi a fost mai slabă decât timișorencele: 12-18, 12-28 și 15-19, Aradul a părăsit parchetul Polivalentei cu caplul plecat.
Eșecul este ci atât mai greu de digerat eşecul cu cât MVP-ul jocului a fost o jucătoarea de 44 de ani rămasă pentru totdeauna în inimele suporterilor celei mai titrate echipe din istoria sportului arădean! Încă odată, Moni Brosovszky şi-a arătat calităţile, nu vârsta şi a reuşit recuperări, pase decisive şi nu mai puțin de 16 puncte. Ca în tinereţe! Adevărat e că la succes au contribuit şi Lloyd sau Burdgess, dar „Minunea Blondă a baschetului arădean” continuă să strălucească și la final de carieră. Păcat că pentru SCM Timișoara și încă într-un moment sensibil pentru echipa sa de suflet.
În „galben-albastru”, Adela Mercea a făcut – poate – cel mai bun meci al sezonului, însă jucătoarele cu cotă au cam dezamăgit. Joi, FCC ICIM are ocazia unei tresăriri de orgoliu la Timișoara, dar e greu de crezut că „alb-violetele” vor da cu piciorul șansei ivite după succesul de joi seară.
Formații și marcatoare:
Arad: Nagy 13, Poole 12 (1×3), Mercea 11 (3×3), Coker 10, Ferenczi 8 (2×3), Hadzovic 3
Timişoara: Brosovszky 16 (4×3), Lloyd 15 (3×3), Burdgess 14, Stoiedin 6, Filip 6 (2×3), Ardelean 6, Ivaschescu 2

Recomandările redacției