fr

În această zi frumoasă de sfârşit de iarnă, librăria „Scienta” le-a făcut un cadou inedit doamnelor şi domnişoarelor interesate de îngrijirea tenului: un workshop gratuit, susţinut de Gianina Sidi Csibi, din cadrul Gya Spa.

 

Preţ de aproape două ore, într-o atmofera intimă şi relaxată, asezonată cu ceai şi muzică în surdină, spectatoarele prezente au putut să îşi ia notiţe despre ceea ce înseamnă un ten (cât mai) perfect, care sunt principalele probleme cu care se poate confrunta acesta, ce soluţii există la cele mai uzuale neplăceri dermatologice.

 

Gianina Sidi a avut grijă să nu îi scape nicio informaţie care s-ar fi putut dovedi relevantă pentru doamnele şi domnişoarele din public, lăsându-le apoi cale liberă înspre a formula întrebări despre ten, piele în general, produse cosmetice, hidratare etc.

 

Prezentatoarea a explicat de pildă cât de greşit este înţeleasă noţiunea de demachiere, multă lume crezând că demachierea se face doar în vederea înlăturării machiajului. Astfel, demachiantul se impune a fi folosit atât dimineaţa, cât şi seara, el înlăturând stratul de celule moarte, sebumul, particulele de praf, nu doar fardului. S-a mai subliniat şi importanţa exfolierii, care e necesară măcar o dată pe lună.

 

Un alt sfat oportun s-a axat pe utilizarea apei, Gianina explicând că o baie fierbinte este dăunătoare pielii, o deshidratează în exces, recomandându-le ascultătoarelor sale să folosească mai degrabă duşul, cu apa reglată la o temperatură medie.

 

Într-un final, sfaturile personalizate au început să curgă, doritoarele au putut face chiar un test de ten, încerca produse cosmetice profesionale.

 

Aşadar, atmosfera creată la Scienta a fost nu doar informativă, ci şi un bun mod de responsabilizare, pe direcţia importanţei îngrijirii tenului, a pielii în general, tocmai pentru că imaginea contează enorm în societatea actuală: atât imaginea pe care o avem noi despre noi, dar mai ales cea din ochii altora.

 

Recomandările redacției