El Mahdi Mouchtahi este originar din Maroc și este medic rezident, anul I, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. De la începutul pandemiei este alături de personalul medical al spitalului și de pacienții tratați pe secția COVID-19, coordonată de doctor Dana Olar – „Mahdi este de un real folos pentru întreaga echipă medicală. Zilnic este la spital și ne ajută cu tot ce este necesar pentru tratarea pacienților de pe secție”, ne explică dr. Dana Olar medic șef Secție Pneumologie II și coordonator Secție COVID-19.

El Mahdi Mouchtahi trebuia să se întoarcă din Maroc în Arad – pentru rezidențiat – la începutul anului însă, în contextul pandemiei, nu a mai putut ajunge în țara noastră până în luna martie odată cu începerea pandemiei în România – „Trebuia să încep primul an de rezidențiat la Arad cu aproximativ o lună mai devreme, însă se anulaseră cursele cu avionul și am rămas acasă până în luna martie. M-am gândit puțin, dacă să rămân sau nu acasă, dar am considerat că medicii au nevoie și de ajutorul meu. Așa că din luna martie sunt tot pe secția doamnei dr. Dana Olar și zi de zi intru la pacienții diagnosticați cu COVID-19.”

Medicul rezident intră, zilnic, cel puțin trei ore în saloanele pacienților – „Este o perioadă extrem de grea pentru toată lumea. Orice mână de ajutor este importantă și am ales să stau aici și să ajut cu tot ceea ce pot. Aici am învățat să fiu medic, am fost primit în această echipă și consider că este de datoria mea să ajut. Nu ascund faptul că este greu să stăm echipați ore întregi cu acel costum de protecție în care este foarte cald, că uneori obosim dar știm că toate eforturile pe care le depunem sunt pentru a ne salva semenii aflați în suferință”, ne spune El Mahdi Mouchtahi.

Recomandările redacției