Legalizarea ghearei, dorința cetățenilor sătui de parcările făcute prin Arad

0
585

În ultima săptămână, pentru că cei parcați neregulamentar se trezeau cu gheara pusă, mulți au reacționat pozitiv și au fost de acord cu agenții de pază care recurgeau la asemenea lucruri. Nimănui nu îi convenea momentul în care dădea peste o mașină parcată pe banda de mers, le trecerea de pietoni sau reușea să blocheze cumva circulația prin parcarea magazinelor.
Chiar de aceea, puțini au fost cei care erau împotriva acestui demers, majoritatea considerând că dacă parchezi într-un mod prin care, într-un fel, îți bați joc, atunci meriți amenda.
Ei bine, polițiștii nu au fost cei care au susținut ceea ce făceau agenții de pază și în mai multe cazuri au mers la locul cu pricina și au eliberat mașinile. Desigur, aceștia făceau doar ceea ce spune legea, punerea ghearei fiind, se pare, ilegală.
Cu toate acestea, în Arad această „gheară” încă se vede ca fiind un lucru absolut necesar pentru că lumea nu vrea nicicum să parcheze legal și firesc. Mai mulți arădeni s-au arătat enervați la culme din cauza altora care blochează intrări, ieșiri, treceri de pietoni și benzi de circulație, atât în parcările magazinelor, cât și pe șosele unde, în unele cazuri, mașina a fost parcată chiar în mijlocul drumului.

„Când am făcut pozele eram cu fetița cu căruciorul și cu bagaje. Ăsta e respectul la noi. Ăsta e nivelul. Lumea sare-n cap la ăștia că pun gheara, dar nu am văzut comentarii prea multe împotriva celor care parcheaza în bătaie de joc”, spunea Alin.

„Să zicem <in glumă> că în ajunul sărbătorilor se mai acceptă aglomerație și parcare aiurea ca nah, îi sport național cumpărăturile cu două ceasuri înainte de Paști, Crăciun, Ziua Națională dar în rest clar nu se parchează pe trecerile de pietoni sau pe banda de circulație. Din păcate până legea nu va fi mai dură vor mai fi cazuri mii. Și nu doar in parcările centrelor comerciale. Ne rămâne doar să facem poze și poți să le lași necenzurate (numărul de înmatriculare pentru pozele postate online). Dacă nu se iau măsuri măcar să ii facem vedete. Acum fiecare greșim și nu îi om care nu greșește, dar cum zici, respectul în țara asta s-a dus de multă vreme pe apa Sâmbetei”, scria Ovidiu.

„Pentru aceste chestii eram de acord cu gheara”, a continuat dialogul online Aurelia.

Așadar, mulți regretă faptul că gheara este ilegală și sunt de acord ca cei care parchează ilegal să fie sancționați pentru că de cele mai multe ori se exagerează. Nu își dorește nimeni să fie împărțite amenzi pentru orice parcare, dar, acum că gheara a devenit imposibil de pus, cetățenii așteaptă să se ia alte măsuri în cazul arădenilor care nu mai țin deloc cont de indicatoare sau reguli.

Sursă foto AradTraffic 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.