Legăturile între atentatul împotriva lui Ioan Crișan și contrabanda cu țigări la nivel european de la Arad

0
26845

Ancheta DIICOT în cazul grupării din Arad, specializată în contrabandă cu țigări la nivel european, avându-l ca lider pe Cosmin Mladin, a scos la iveală informații care ar putea avea legătură cu cazul asasinării omului de afaceri Ioan Crișan, care a murit după ce Mercedes-ul său a fost aruncat în aer în 29 mai când pleca din parcarea unui hipermarket din Arad, scrie pressalert.ro. 

Una dintre ipotezele luate în calcul a fost că executarea lui Crișan ar avea legătură cu capturarea de către Poliție, în 24 mai, a unui TIR în care erau 646 baxuri de țigări, în localitatea arădeană Mândruloc. Când polițiștii au oprit pentru control camionul, șoferul a fugit, fiind arestat ulterior. Investigațiile anchetatorilor anti-mafia au stabilit că și acesta a fost „un alt transport de țigări de contrabandă comandat și introdus în România de gruparea Mladin”, liderul fiind cel care s-a ocupat de aducerea mărfii în țară. Cei de la DIICOT au stabilit că autotrenul, format din capul tractor cu numărul de înmatriculare GJ97CAT și semiremorca cu numărul GJ79 CAT, a fost cumpărate de la firma Catadili Trans SRL din Gorj de către „Lazea Samuel Ioan – persoană cu o stare materială precară” și fără permis de conducere, care era un cunoscut al unui alt arădean apropiat de Cosmin Mladin și „aghiotantul” său Daniel Copil, conform pressalert.ro. 

Copil este un fost polițist de frontieră care a demisionat din M.A.I. TIR-ul a fost plătit cu o sumă derizorie – 20.000 lei, cele două facturi emise fiind plătite în numerar, dar capul tractor și semi-remorca au rămas înmatriculate pe firma din Gorj. „Din datele și informațiile obținute până în prezent a rezultat faptul că ansamblul rutier GJ97CAT/GJ79CAT, condus de Tarsan Sebastian, a preluat țigaretele prin metoda transbordării dintr-un alt autotren. Astfel, în data de 24.05.2021, în jurul orei 6,30, cele două autocamioane au intrat în incinta unui spațiu cu hale, deținut de SC Petra Prod SRL, la care asociat figurează numita Abulil Iuliana, situat în Arad, pe drumul Arad-Iratoșu, DJ 709C, km 1+49+2+510 și pe una dintre clădirile de hale, care erau înșiruite paralel, s-au poziționat cu semiremorcile spate în spate și cu ajutorul unei lize mecanice au transportat euro-paleții cu țigarete din ansamblul rutier”, se arată în actele de la dosar, scrie pressalert.ro. DIICOT susține că despre femeie „există date că este o apropiată a lui Mladin Cosmin Ionuț și îi sprijină pe membri grupării infracționale prin facilitarea accesului autocamioanelor cu țigarete de contrabandă în incintă, în vederea efectuării transbordării, sau prin punerea la dispoziție de spații de depozitare a țigaretelor”. Spațiul deținut de această firmă nu este supravegheat cu camere și nu este păzit. „Întâmplător”, la câteva zile după capturarea țigărilor de contrabandă, la trei dintre halele aflate pe aleea unde s-a efectuat transbordarea țigărilor, au dispărut DVR-urile pe care erau stocate imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate de firmele care aveau spații închiriate. Șoferul care conducea TIR-ul capturat, Sebastian Tarsan, era la acel moment angajat al firmei Seven Skyline SRL, proprietatea lui Dan Toncian, zis „Jokerul”, un membru important al grupării Mladin. De asemenea, cel identificat de anchetatori ca fiind antemergătorul transportului a fost angajat tot la firmele deținute de Toncian.

Investigațiile în cazul asasinării lui Ioan Crișan, care avea sediul firmei în comuna Iratoșu,  au scos la iveală că telefonul acestuia și cel al șoferului Sebastian Tarsan  s-au aflat, în același timp, pe aceleași celule de telefonie mobilă.  

Citeste mai mult pe: https://www.pressalert.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.