Legea care interzice militarilor ruși să publice informații despre ei, pe Internet

0
623

Un proiect de lege care interzice militarilor ruși să publice pe Internet fotografii și alte informații despre ei înșiși și alţi militar atrecut de prima fază ce vizează adoptarea.

Potrivit legii, este vorba despre date care permit divulgarea apartenenței la anumite unităţi, informații privind activitatea armatei, despre unitățile și subunitățile militare și locul de desfășurare a acestora, datele geolocalizării etc.

Interdicția se aplică recruților și militarilor cu contract, dar exclude personalul militar în rezervă, precum și membrii familiilor militarilor, potrivit Pagina de Rusia.

În nota explicativă a legii se precizează că informațiile publicate despre armată pe Internet pot fi utilizate de către serviciile speciale străine pentru „influențare informaționala și psihologică, precum și, în unele cazuri, în vederea evaluărilor părtinitoare despre politica de stat” a Rusiei.

Fotografiile pe care militarii ruşi le-au publicat de-a lungul timpului în rețelele sociale au servit adesea drept bază pentru investigarea activităților armatei ruse în conflictele din Ucraina și din Siria. Printre altele, aceste fotografii au fost folosite și în cercetarea accidentului aviatic provocat de militarii ruşi în Donbas în 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.