Cel puțin până la omologarea victoriei la „masa verde” a Ineului în fața Nădlacului, Glogovățul a urcat pe locul 5 în Liga a IV-a. După ce a întors scorul la Pîncota, de la 0-2, la 3-2, cu gol înscris în prelungiri de Coșa, echipa de la marginea Aradului a trecut și de Șoimii Șimand. Golul decisiv a venit din piciorul unui fost fotbalist al „galben-albaștrilor” la finalul primei reprize.
Profesorul Cristian Țigan
și-a schimbat echipa în această vară din motive legate de timp. „La Șimand am petrecut doi ani frumoși, mi-am făcut prieteni acolo, dar am optat pentru o echipă mai apropiată de Arad. Pierdeam prea mult timp cu antrenamentele de la Șimand, la Vladimirescu e altceva, mai ales că ne pregătim în nocturnă. Mă bucur că la Glogovăț am întâlnit un grup la fel de unit și bun pentru obiectivul ce-l avem. Suntem în prima parte a clasamentului și mai avem trei meciuri până la vacanță, din care încercăm să scoatem maximum. Dacă ne adunăm toți etapă de etapă și ne mai pregătim bine în timpul săptămânii suntem o nucă tare pentru orice formație”, spune mijlocașul de 31 de ani al „roș-albaștrilor”.
Revenind la partida de sâmbăta trecută, Țigan a înscris – poate – golul weekendului în fotbalul județean. Jucătorul lui „Vladi” l-a învins pe Matiș cu o „torpilă” de la 30 de metri ce a „mușcat” și din transversală înainte de a intra în plasă. „Au glumit cu mine foștii colegi înainte de meci, erau uimiți că eram titular. Le-am arătat și de ce până la urmă, bineînțeles fără să fi avut ambiții sau orgolii suplimentare. Pur și simplu
mi-a ieșit acea execuție și mi-am ajutat echipa să câștige. Rămân prieten cu cei de la Șimand, avem
amintiri frumoase împreună și le doresc și lor baftă pe mai departe”, a adăugat Cristi Țigan.
Chiar dacă e antrenor la Centrul de Copii și Juniori al UTA-ei, tânărul profesor de
educație fizică și sport nu are niciun fel de atribuții legate de pregătirea echipei la Vladi­mirescu. „Călin Dehelean face o treabă foarte bună, iar mie îmi ajung orele de la școală și grupa 2007 de la UTA. În acest sezon jucăm la juniori D, unde întâlnim jucători cu un an mai mare și cu toate astea nu ne descurcăm rău. Am fost pe locul 1 mult timp, acum am coborât pe 2, dar speranțe de calificare la zonă avem”, mai spune Țigan.
Glogovățul are parte de un final de an extrem de solicitant, atâta timp cât întâlnește primele două echipe clasate: sâmbătă, pe Sântana, în cadrul ultimei runde a turului, iar peste 11 zile pe Pecica, în prima etapă din retur. Vacanța va fi luată în compania celor de la Turnu, acasă, pe 24 noiembrie.

Recomandările redacției