Cu o vechime de peste 70 de ani, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” și-a însușit activitatea de școală profesională care își dorește să construiască oameni capabili și care pot răspunde provocărilor societății din zilele noastre.

Cea de-a doua ediție a Zilei Școlii, sub denumirea de „Tradiție și inovație.Copacul care ne unește!”, a avut loc astăzi, începând cu ora 10, în curtea Liceului Tehnologic „Iuliu Moldovan” și s-a desfășurat pe parcursul a două ore.

Activitățile au început după o scurtă introducere făcută de părintele Bisericii Ortodoxe Sfântul Gheorghe din Aradul Nou, cu rugăciuni și cântece bisericești, acestea fiind urmate de un scurt istoric povestit de directorul prof. dr. ing. Florinel Boja despre cine a fost și ce a făcut omul al cărui nume îl poartă astăzi liceul, Iuliu Moldovan.

În final, directorul Florinel Boja a reamintit unele dintre cele mai cunoscute cuvinte spuse de Iuliu Moldovan: ,,Am fost toată viaţa mea silvicultor din toată inima şi din tot sufletul meu, am iubit pădurea, am avut dragoste de meseria mea şi am avut idealul de a crea, de a face altare ţării mele, din codrii ce vor să fie,, prin care acesta a vrut să inspire dragostea față de meseria pe care fiecare alege să o facă.

După ce fiecare dintre participanții care s-au ocupat cu desfășurarea activităților a spus câteva cuvinte, s-a dat drumul programului.

Pentru început, programul s-a deschis cu o măsurare a terenului de sport cu ajutorul unui aparat GPS de mare precizie și care s-a executat în doar câteva secunde.

După aceasta, au urmat mai multe demonstrații de tăiere a lemnelor precum în concursurile special făcute pentru acest sport. A fost vorba despre patru probe diferite prin care trebuie să treacă un concurent. Acest număr demonstrativ s-a încheiat cu un scaun sculptat dintr-un butuc.

Finalul activităților din această zi a constat în două numere de dans. Unul dintre ele a fost un dans popular de la Săvârșin, pe când celălat a fost un dans specific țigănesc.

Ziua Școlii la Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” a avut scopul de a atrage viitorii liceeni și de a-i îndemna să își dorească să urmeze o meserie care mereu va avea un viitor și prin care își pot dezvolta talentele și pasiunile.

Recomandările redacției