Diferența dintre cele două echipe de fotbal feminin ale Aradului e imensă, reflectată și de scorul de polo înregistrat duminică dimineață, în cadrul etapei a doua a Ligii a II-a (seria de Vest). AC Piroș Security a defilat pe „Centralul” din Ineu, în fața unei echipe gazdă ce a încercat să se prezinte într-o formulă ceva mai aproape de adevăr, dar pregătirea mai bună și – bineînețeles – valoarea superioară și-au spus din plin cuvântul.
Până la urmă, „leoaicele” și-au impus promovarea în elită și în acest sezon și au evoluat în consecință în Țara Zărandului. Doar 6 minute a fost nevoie pentru ca Andreea Balaș, una dintre jucătoarele ce au venit chiar de la Ineu, alături de Cociuba și Magocs, să deschidă scorul. Noua achiziție, Eniko Nagy, a făcut 0-2, ineuancele având o tresărire de orgoliu la un atac frontal când au scos un penalty transformat cu sigu­ranță de Tina Ancăș. Apoi, pe fondul pregătirii fizice necorespun­-zătoare, Preală și colegele sale au cedat total inițiativa și au mai încasat nu mai puțin de 13 goluri, de la A. Balaș (5), Melisa Olariu (3), Andrada Vanu (2), Mădălina Chiș, Alice Cociuba și Denisa Marcea.
Cum colaborarea cu Valentina Haida a fost suspendată până ce echipa de fotbal feminin a Ineului strânge cu adevărat rândurile din punct de vedere al efectivului, pe banca lui CS Ineu a stat Dacian Balaci, „secundul” lui Cristi Sculici la echipa de băieți din Liga 4-a.
De partea cealaltă, Gigi Cameniță perfect al treilea sezon pe banca lui AC Piroș Security. „A fost o partidă la discreția noastră, s-a pus doar problema scorului, nu am avut nici cea mai mică emoție. Am avut și multe ocazii, am dus repede mingea în fața porții, dar asta și pentru că adversarele au cedat total la un moment dat. Pe faza defensivă am stat bine, doar penalty-ul și vreo două nesincronizări am avut, în rest fetele din Ineu nu ne-au creat probleme. Din păcate, nu ne pregătim nici acum așa cum ar trebui. Avem fete studente și altele care lucrează și asta se vede în joc. Nu avem chiar consistența pe care ne-o dorim, se ratează foarte mult din situații foarte bune. Mai este mult de muncă dar suntem optimiști, avem cu ce să luptăm pentru promovare. Deocamdată, am jucat cu echipe mai slăbuțe, de acum vine greul pentru noi. Chiar dacă părem favoriți, nu putem neglija Craiova și Clujul, dar nici Reșița, care joacă de trei ani cam în aceeași formulă. Conducerea clubului a făcut eforturi deosebite și s-au adus câteva jucătoare peste media echipei, ceea ce ne dă speranțe. Vom avea de anul acesta și o echipă de junioare, care va activa organizat în competiție, am reușit să găsim fete de 14-15 ani care promit. Chiar am debutat-o astăzi pe Andreea Dubăț și mai sunt câteva care vor intra și în circuitul echipei mari, ca Sonia Răduț, din Milova, Romina Hermei, din Aluniș sau gemenele Varga. Viitorul sună bine la clubul nostru. Dacă ar fi o emulație mai mare la Arad și ar apărea mai multe cluburi pentr o competiție locală, am putea construi o piramidă ca și la băieți”, e de părere experimentatul tehnician arădean.
Formații:
Ineu: Măcelaru – Ad. Moț, Mihăieș, Vamanu (33 Dragoș), Preală – Joldeș, Strifler, G. Covaci, Cristea – Muj, Ancăș. Antrenor: Dacian Balaci
Piroș: Ștefan – Magocs, Liheț (70 Bodnar), Marcea, Dobrea (76 Matei) – Olariu, Chiș, En. Nagy (80 Dubăț), Vanu – Balaș, Cociuba. Antrenor: Gigi Cameniță.
Arbitri: Tudor Jurcă – Alina Mihoc, Lucian Berariu

Recomandările redacției