Piroș Security Lioness a pierdut în această dimineață cel mai important meci al sezonului. În cazul unui rezultat de egalitate, echipa noastră ar fi reușit din nou calificarea în play-off însă a pierdut cu 2-0 duelul cu CSM Alexandria. Echipa noastră a dominat mai mult, a avut ocazii atât la 0-0 cât și la 0-1, dar fetele noastre n-au fost lucide în acțiunile lor de atac. Oaspetele și-au creat mai puține situații de gol însă acestea au fost mai clare și, cel mai important, două dintre ele au fost și transformate în reușite pe tabela de marcaj.

Meciul începe cu ocazii la ambele porți. Portarul arădencelor Maha respinge o minge din picioarele unei adversare, cu prețul unei accidentări, pentru ca imediat după aceea Olariu să rateze o dublă ocazie pentru Arad în poziție de singur cu portarul. Teleormănencele revin în atac și cer penalty în minutul 7 dar arbitrul lasă jocul să continue. Olariu scapă din nou singură cu portarul Pencea dar, din unghi, trage pe lângă poartă. Jocul se menține în continuare echilibrat cu un ușor plus teritorial pentru echipa gazdă. În minutul 24 Șuveț pătrunde frontal prim apărarea oaspetelor, o deschide în dreapta pe Bălaș care are o execuție de efect însă din nou mingea ocolește poarta adversă. Echipa din Alexandria creează la rândul ei pericol în careul nostru, în urma unui corner, însă Maha iese din poartă și reține cu siguranță.

În minutul 31, Alexandria deschide scorul. Tudorache are o acțiune foarte bună în partea stângă, centrează în fața porții de unde Nica, complet nemarcată, reia cu capul în plasă din câțiva metri. Leoaicele se aruncă în atac și în urma unui corner executat de Tomescu, Kugler o ia la țintă pe Pencea. Fazele la poarta echipei oaspete continuă. Aceeași Kugler trage de la distanță pe lângă poartă iar Salwa are o acțiune personală în careul advers dar este foarte bine blocată de apărarea adversă. În ultimul minut al reprizei, Kugler este găsită de o minge în careul mic dar, cu spatele la poartă încearcă o preluare și mingea este respinsă în corner. Tomescu execută, mingea ajunge în colțul opus de unde Salwa trimite în bară.

Repriza a doua începe cu arădencele în atac dar prima mare ocazie o are echipa din Alexandria. În urma unui contraatac Durlă ajunge singură cu Maha, la câțiva metri de poartă dar egipteanca din poarta noastră respinge fantastic în corner. La poarta cealaltă vine și replica celeilalte portărițe, Pencea, care reține lovitura de cap executată de Olariu, aflată în pozție foarte bună.  

Alexandria majorează scorul în minutul 64. Tomescu face un marcaj multe prea larg la Olaru și aceasta trage excelent de la 20 de metri, învingând-o pe Maha. Dominarea gazdelor devine tot mai haotică. Nu reușim să creăm pericol pentru lungi perioade de timp. În minutul 73 Salwa execută înșelător un corner de pe partea dreaptă, Pencea nu reușește să rețină mingea dar nicio jucătoare a Aradului nu este pe fază să împingă balonul în plasă. Aceeași Salwa are o execuție spectaculoasă, pe spate dar Pencea respinge in extremis peste poartă. Peste un minut Bozian ratează și ea de puțin cadrul porții adverse.

În minutul 81 este rândul băncii arădene să ceară penalty la un presupus henț în careu a lui Rizea. Bozian execută interesant o lovitură liberă dar A. Vanu trimite cu capul pe lângă poartă. Vedem o ploaie de faze fixe la poarta oaspetelor dar jucătoarele noastre nu reușesc să profite. Se șutează la poartă din toate pozițiile dar Alexandria se apără supranumeric și blochează toate mingile. Pe contraatac, Olaru scapă singură dar intră prea mult în unghi și trage pe lângă poarta lui Maha.

Elevele lui Dan Cuedan nu vor reuși, în ciuda dominării, nici măcar să reducă din handicap și vor trebui să se recunoască învinse la capătul a 90 de minute plus trei de prelungire. Tristețea a fost amplificată și de veștile care au venit de pe celelalte stadioane, unde nu s-a înregistrat nicio surpriză care să ne avantajeze. La Timișoara, Poli a învins Banat Girls cu 5-0 iar la București, s-a înregistrat același scor între fetele de la Fair Play și Ladies Târgu Mureș, astfel că cele două victorioase au obținut ultimele două locuri rămase libere pentru play-off

Arad: Maha – Cauni, Șuveț, Ion, Tomescu (Voinea) – Balaș, Bozian, Kugler, Prunar – Salwa – Olariu (A. Vanu). Antrenor: Dan Cuedan

Alexandria: Pencea – Rizea, Dumitrache, Iorgoni, Boldeiu (Zamfir) – Pană, Diță – Tudorache, Olaru, Durlă – Nica. Antrenor: Dan Pistolea

Arbitri: L. Herczeg – C. Doarvoas, C. Bumb

Clasamentul final al sezonului regular arată în felul următor:

Așadar „leoaicele“ vor relua competiția în primăvară în play-out. Programul acestuia va fi stabilit la o dată ulterioară.

Recomandările redacției