Leoni, de vânzare

0
965

Leoni urmărește vânzarea diviziei care produce fire şi cabluri, ca parte a procesului de revizuire a structurii grupului, a anunţat directorul general, Aldo Kamper, transmit Automotive World, DPA şi Reuters, citate de economica.net. În România, compania germană are 11.700 de angajaţi şi trei fabrici, în Arad, Bistriţa şi Piteşti.

Leoni va separa divizia de sisteme de cabluri (WSD) de divizia care produce fire şi cabluri (WCS) şi va explora o vânzare parţială sau va demara o Ofertă publică Iniţială (IPO) a WCS.

Avem nevoie de fonduri pentru a investi în divizia noastră de sisteme de cabluri. Credem că ambele divizii vor beneficia de pe urma separării, a declarat Kamper.

Luna trecută, Leoni a anunţat că explorează toate opţiunile pentru a-şi asigura viitoarea finanţare, după ce a raportat pierderi nete de 132 de milioane de euro în primul trimestru din 2019.

Producătorul german de cabluri auto Leoni a abandonat în martie ţinta de profit pe 2019, anunţată în februarie, şi a informat că va face concedieri şi posibil va vinde active.

În februarie, compania estima pentru 2019 un profit înainte de taxe şi dobânzi de 100 – 130 de milioane de euro, în scădere faţă de 144 de milioane de euro în 2018, dar în martie a anunţat că nu-şi va îndeplini acest obiectiv şi va stabili unul nou.

Ca parte a planului de restructurare, prezentat în linii mari încă de anul trecut, compania va renunţa la aproximativ 2.000 din cei peste 90.000 de angajaţi pe plan global.

El şi echipa sa vor lua în considerare toate opţiunile pentru afacere, care înregistrează vânzări anuale de până la 500 de milioane de euro.

În ceea ce privește fabrica de la Arad, care deține câteva mii de angajați, încă din luna februarie a acestui an se zvonea că se vor închide trei secții. Principala vină ar constitui-o lipsa forței de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.