pcVicepreşedintele PC Arad, Leontin Aslău, face un apel partidelor ce compun USL vizavi de unitatea la nivelul Aradului. Declaraţia lui Aslău vine ca urmare a deciziei consilierilor USL de a vota pentru a doua oară un proiect de hotărâre vizavi de trecerea unor bunuri în patrimoniul public.
Gestul aleşilor locali ai USL a fost făcut din cauza unor ameninţări ale primarului Ghoerghe Falcă. Conservatorul arădean s-a arătat nemulţumit de faptul că deciziile care sunt luate de aleşii locali ai uniunii nu sunt discutate anterior cu conducerea partidelor din care fac parte. „După ce acel proiect nu a fost votat de consilierii USL, consi­lierul Dolha a cerut revotarea acestui proiect. Nu este admisibil acest lucru. Nu înţeleg de ce au cedat în faţa ameninţărilor primarului, conform cărora ar avea de suferit ulterior. Trebuia, în acest caz, cerută o comisie sau un expert independent care să facă evaluarea bunurilor. Nu cred că cineva şi-ar fi permis să spună că o bancă de pe strada Meţianu valorează 8.500 de euro”, spune Leontin Aslău.
În ceea ce priveşte deciziile din Consiliul Local Municipal Arad, Aslău apreciază că nu trebuie să existe discrepanţe între consilierii USL. Conform lui Aslău în ultimul an de zile uniunea a şchiopătat la Arad, iar această situaţie nu trebuie să mai continue în următorii trei ani, până la alegerile locale din 2016. „Uniunea Social Liberală a şchiopătat în Arad în acest an scurs de la alegerile locale din vara anului trecut. Dacă această situaţie va continua, vom ajunge ca în anul 2016 să fim cu picioarele rupte”, a mai completat Leontin Aslău.

Recomandările redacției