Lewis Hamilton a obținut a 90-a victorie a carierei

0
194

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat Marele Premiul al Toscanei, după o cursă foarte periculoasă, oprită de două ori din cauza incidentelor.
Hamilton a plecat primul din cursă, însă a fost depășit în scurt timp de colegul său, Valtteri Bottas. După câteva viraje, a fost nevoie de intervenția Saftey Car-ului, în urma incidentului dintre Max Verstappen și Pierre Gasly. După alte nouă tururi cursa a fost oprită încă odată. La ieșirea Saftey Car-ului, mai mulți piloți s-au ciocnit în pluton.
După o pauză de 15 minute cursa a fost reluată, cu Bottas în frunte, însă Hamilton a învățat de la colegul său și l-a depășit imediat după start, preluând conducerea cursei. Britanicul a condus excelent și nu a putut fi ajuns de rivali. Romain Grosjean a avut o reac­ție vehementă acuzându-l pe Valtteri Bottas că a întârziat restartul.
„A fost ceva stupid din partea celui din frunte. Ăștia vor să ne omoare? Cel mai groaznic lucru pe care l-am văzut!”, a fost reacția pilotului care a trecut neatins printre resturi.
Pe final cursei Lance Stroll a ieșit din decor, iar piloții au fost nevoiți să oprească în turul 46. La reluare, Hamilton nu a mai putut fi depășit de Bottas și a obținut a 90-a victorie din carieră și a 6-a din sezon. A fost urmat de colegul Valtteri Bottas și de tailandezul Alexander Albon. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.