Lewis Hamilton, a VIII-a victorie pe circuitul de la Hungaroring

0
290

Lewis Hamilton (35 de ani) s-a impus clar pe Hungaroring, pentru a opta oară în carieră, și a preluat prima poziție în clasamentul general, depășindu-l pe coechipierul Bottas.
Trei weekend-uri consecutive cu acțiune pe piste, după aproape 4 luni de incertitudine și așteptare. Urmează o săptămână de pauză, dar între timp campionul en titre al F1 și-a afirmat ieri foarte clar intențiile, încheind victorios pe circuitul maghiar o cursă pe care a condus-o de la început până la sfârșit. La final, avansul său față de ocupantul locului secund, Max Verstappen, a fost de 8,7 secunde, o diferență asemănătoare celei la care urcase în startul cursei, la capătul primelor trei tururi.
Pe parcurs însă, britanicul s-a distanțat și la 20-22 de secunde, un avans descurajant pentru urmăritori. A avut timp Lewis chiar și pentru o trecere pe la boxe pentru pneuri proaspete cu trei runde înainte de final, doar pentru a reuși cel mai rapid tur și a obține punctul suplimentar.
Valtteri Bottas, câștigătorul primei curse din acest sezon abreviat, a eșuat în încercarea de a-l întrece pe Verstappen pe ultimele lungimi. Chiar dacă s-a apropiat destul de mult, nu avea unde să poată încerca depășirea. Olandezul a obținut o extraordinară poziție a doua, care îi probează odată în plus calitățile de pilot, dar și temperamentul aprins, de luptător.
Max avusese un incident în turul dinaintea startului, care i-a afectat și suspensia, și aripa frontală. O provocare pentru mecanicii Red Bull, care au făcut vrăji reușind să schimbe pistonul din stânga față în timp record și să-l aducă în cursă pe batav. De acolo, a fost partea de merit a lui Verstappen, care a pilotat excelent pentru a se menține pe locul secund. Mai ales că avusese ceva probleme cu mașina sâmbătă și se calificase al șaptelea.
Pornind al treilea pe grilă, Stroll a încheiat pe un frumos loc 4, urmat de Albo și de Vettel. Leclerc a ieșit din puncte, sosind al XI-lea și cedând în favoarea viitorului coechipier de la Ferrari, Sainz. Formula 1 va reveni pe circuitul de la Silverstone, peste două săptămâni. pentru două curse la rând în Marea Britanie, urmate de Marele Premiu al Spaniei.
Sursa: gsp.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.