Lewis Hamilton se află la trei victorii de recordul lui Michael Schumacher

0
249

Al patrulea triumf din acest sezon pentru Lewis Hamilton, cu 24 de secunde în fața lui Max Verstappen, care din nou a fost curajos și a maximizat toate atuurile mașinii sale.
„Wow, nici nu știam că e ultimul tur, eram în zonă!”, a exclamat britanicul la final, mulțumind, ca de obicei, echipei. O cursă ce a putut părea plictisitoare, controlată pe toată durata ei de campionul en titre, care a controlat și cauciucurile cu abilitate. Până la urmă, o victorie confortabilă, Hamilton solitar în față, doar în urma sa s-au petrecut câteva lucruri care au captivat interesul.
Start grozav pentru Hamilton din pole position azi, pe circuitul de la Montmelo, dar nu același lucru se poate spune despre coechipierul său, Bottas, care a fost depășit și de Verstappen, și de Stroll! „Încă putem avea o cursă, important e să treci de Stroll!”,
i se spune finlandezului prin radio, dar rămânea de văzut. Până la urmă, începutul de­zastruos al nordicului e parțial reparat în turul al cincilea, când a trecut de Lance.
Foarte repede în cursă, Verstappen semna cel mai rapid tur, punând presiune pe lider. Răspunsul britanicului vine imediat, făcând la rândul lui, un tur iute. „Un pilotaj strategic din partea lui Lewis Hamilton”, aprecia fostul driver Jolyon Palmer. „Încearcă să gestioneze avansul față de Verstappen, dar fără să solicite prea mult pneurile. De aceea ritmul e măsurat”. Mai târziu, i se spune să mărească diferența pentru că e posibil.
Olandezul a intrat la boxe pentru a schimba pe pneuri medium în turul al 21-lea. Hamilton a replicat cu aceeași strategie, deși roata stânga spate, un pic lipicioasă, i-a întârziat un pic ieșirea din pit. 19 tururi mai târziu, Max a schimbat din nou, tot pe medium, însă diferența față de locul 1 era deja considerabilă. Lui Verstappen îi rămânea ținta de a păstra locul secund față de Bottas.
Așa s-a și finalizat Marele Premiu al Spaniei, cu trioul Hamilton-Verstappen-Bottas pe podium, aceasta fiind și ordinea în clasamentul general. Urmează o săptămână de pauză, apoi sezonul se reia în Belgia, pe circuitul de la Spa-Francorchamps.
„M-am simțit foarte bine. A fost un efort fantastic din partea echipei. Și o surpriză pentru că am avut probleme cu cauciucurile weekendul trecut. Se pare însă că am învățat din asta”, a spus Lewis Hamilton.
Britanicul se află la cea de a 88-a victorie din carieră, el apropiindu-se acum la doar trei succese de recordul deținut de Michael Schumacher, cu 91 de victorii.
Sursa: gsp.ro  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.