Li s-a pus „pata” pe plopii din cimitir

1
702

Practica curentă a orașului nostru este de a tăia copacii sănătoși, în special atunci când se amenajează un drum sau se construiește o clădire.

Defrișările spațiilor verzi din Arad au loc de ani de zile. Cu toate astea, edilii orașului nu se sinchisesc să distrugă tot ce e mai frumos și mai sănătos pentru locuitorii municipiului.

Doi ploi, perfect sănătoși, situați în cimitirul din cartierul Micălaca au fost sortiți, zilele acestea, pieirii.

Din informațiile pe care le deținem, ieri, 27 iulie, plopii din cimitir au fost aranjați să moară.

Se pare că, nu este nevoie de umbră sau de oxigen, atâta timp cât se taie, cu nemiluita, copacii sănătoși din cartierele Aradului.

Mai mulți locuitori ai cartierului Micălaca și-au exprimat indignarea asupra acestui subiect: „La noi, tot ce e frumos se distruge. Iar copacii ăștia au încurcat unei construcții. Vai și-amar de noi. Nu am cuvinte despre ce se întâmplă”, a spus un locuitor.

O altă doamnă ne-a declarat că: „Nu e primul copac ucis cu un alt scop decât unul nobil. Stau vizavi de cimitir și plopii ăia chiar nu ne încurcau cu nimic, cel puțin pe noi, oamenii de rând…”

Atunci când, în alte state, unde copacii sunt o avere, iar drumurile sunt amenajate și construite de-a lungul copacilor sănătoși, ne dăm seama că la noi, de ani buni, ceva nu e în regulă.

Mai mult, o sursă anonimă ne-a spus că acești doi plopi sunt abia începutul. Urmează un alt măcel și anume, în noul parc ce se vrea amenajat în Micălaca, zona 300, chiar lângă Mureș. După sursa noastră, firma care amenajează parcul are în portofoliu doar construcții, nicidecum arhitectură peisagistică. Și totuși, urmează să fim, din nou și din nou, martorii unor noi distrugeri ale spațiilor verzi din Arad.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.