Odată cu punctele luate cu Foresta, dar și cele 6 ce urmează a veni din disputele cu ASU Poli și ASA Târgu Mureș, echipa fanion a Aradului și-a atins scopul pentru partea secundă a stagiunii 2017-2018, iar Ionuț Popa are merite incostestabile. „Echipa și-a atins obiectivul cel mai pe­simist. S-a pornit cu intenții de promovare, s-a ajuns într-o situație grea la un moment dat și s-a renunțat, știiți bine, la jucători cu salarii mari. Se credea că se vor mai retrage înca una sau două dintre echipe și ne-am înhămat la o treabă cu acești jucători tineri, care au dat randament în unele aspecte, în altele mai puțin. Iau ca etalon meciurile din deplasare, în care nu am pierdut decât cu liderul din Călărași. Dar și acolo am avut un penalty ratat și pe final om eliminat”, punctează experimentatul tehnician.
Chiar înainte de disputa cu sucevenii, „Mister” suținea că odată cu salvarea matematică a echipei, conducerea clubului va alimenta conturile jucătorilor: „Sunt convins că în această săptămână, jucătorii își vor lua cele patru prime. Am discutat cu conducerea acest aspect, avea și ea dreptate cu premierea prematură a unei echipe ce nu avea certitudinea salvării de la retrogradare. Până la urmă, cu toate lacunele pe care le avem, această echipă merită premiată”.
Fiindcă unii fotbaliști au deja patru salarii restante, teoretic ei ar putea apela la comisiile federale. „Nu cred că vor exista jucători care își vor depune memorii, ci vor acționa ca un grup unit. În plus, până li se vor judeca aceste memorii își pot luat salariile de la club. Forma de organizare a clubului produce acest stări, poate se va schimba și atunci se rezolvă și această problemă”, a spus Ionuț Popa, referindu-se – bineînțeles – la „deblocarea” banilor publici pentru salariile fotbaliștilor.

Recomandările redacției