pnlLiberalii arădeni au organizat, în cursul zilei de ieri, o dezbatere publică vizavi de viitorul Ștrandului Neptun. La aceasta au participat repre­- zentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale interesaţi de bunul mers al ştrandului. Preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, Florin Galiş, a spus că primarul Gheorghe Falcă a preluat ştrandul în anul 2004 ca o entitate de care arădenii şi nu doar ei se bucurau. Acum, spune Galiş, ştrandul este într-o stare deplorabilă şi merge către faliment. „Readucând în atenţia publică ştrandul nu ne facem decât o datorie de onoare. Cu ani în urmă ştrandul era o emblemă, locul în care ne aduceam musafirii cu mândrie. După ce Gheorghe Falcă a preluat primăria a adus ştrandul aproape de faliment”, a spus Florin Galiş. Li­derul liberal spune că cei 2,5 lei pe care arădenii trebuie să-i plătească la intrare pentru accesul în zona comercială contează şi reprezintă un obstacol pentru potenţialii clienţi.
La rândul său Leontin Aslău, preşedintele Asociaţiei comercianţilor de pe Ştrandul Neptun spune că degradarea ştrandului este vina lui Gheorghe Falcă. „Degradarea ştrandului este vina lui Gheorghe Falcă. Acesta a adus o luptă pentru a opri dezvoltarea ştrandului. Îmi doresc ca în cadrul consiliului local să fie promovat acest proiect care să revigoreze ştrandul. Apreciez că dacă se va elimina taxa de intrare, în aproximativ zece zile lucrurile vor reveni la normal, ca în vremurile în care întreaga zonă era plină de arădeni”, a explicat Aslău.
Cei prezenţi au venit cu mai multe variante pentru redresarea ştrandului Neptun, considerându-se că intrarea de zece lei, pentru zona bazinelor este una prohibitivă. De asemenea, a fost lansată ideea unei petiţii publice pentru a forţa, în acest fel, mâna primarului Falcă.

Recomandările redacției