Liberalii îi acuză pe social-democraţi că nu doresc vot prin corespondenţă

4
269

boghiDeputatul PNL, Claudia Boghicevici critică majoritatea parlamentară din jurul PSD pentru refuzul de a introduce pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, în ședința de plen de  ieri a propunerii legislative privind introducerea votului prin corespondență.  Boghicevici consideră că ignorarea în continuare de către PSD a proiectului votului prin corespondență arată că acest partid nu a înțeles mesajul electoratului din 16 noiembrie, sfidându-i în continuare pe românii care muncesc în străinătate. „Ecourile alegerilor prezidențiale de duminică, 16 noiem­- brie, sunt încă vii în societatea românească, dar în Parlament majoritatea din jurul PSD dă deja semnale că va ignora mesajele electoratului din 16 noiembrie. Deși pesediștii au înghițit în sec și în cele din urmă au acceptat solicitarea opoziției PNL de a res­pinge Legea amnistiei și grațierii, la Camera Deputaților au blocat ieri, din nou un proiect legislativ care ar fi permis românilor din diaspora să voteze mai ușor la alegeri prin introducerea instrumentului votului prin corespondență. Ieri unul din liderii depu­- taților noului PNL, domnul Tinel Gheorghe, a cerut expres pune­rea acestei inițiative pe ordinea de zi, pentru a da un semnal clar că parlamentarii au înțeles ne­mulțumirea românilor care mun­cesc în străinătate și care au fost umiliți și batojocoriți de actuala guvernare PSD la alegerile prezidențiale din 2 și 16 noiembrie. Chiar dacă proiectul în cauză era perfectibil, deci putea suporta îmbunătățiri, președintele Came­rei Deputaților Valeriu Zgonea nu a vrut sub nicio formă să accepte solicitarea PNL, dovedind prin aceasta că PSD îi privește în continuare pe românii din diaspora dușmani, după ce aceștia au influențat decisiv victoriile Drep­tei la alegerile prezidențiale din 2009 și 2014”, a declarat Claudia Boghicevici. Deputatul PNL consi­deră că acțiunile PSD din Parlamentul României în această săptămână arată că acest partid cedează doar pe moment unor presiuni publice, obiectivul lor pe termen lung rămâ­nând acela de a bloca proiecte precum cel privind votul prin cores­- pondență.

4 COMENTARII

  1. Vorbăria asta că PNL+PDL sunt ei îngrijoraţi de românii din străinătate, că ei nu pot vota, că li se limitează drepturile, că sunt cetăţeni români loiali, etc. sunt baliverne propagandistice. …… Asta nu înseamnă că legea nu trebuie schimbată?!! ….. În 10 ani au fost 12 alegeri, când conducea Băsescu, nimeni nu s-a plâns că nu asigură condiţii de vot……… Ponta nu era potrivit de Preşedinte, e un play-boy, nu are moacă de preşedinte, dar băsiştii sunt nişte perverşi. Le-a reuşit stratagema. Mă bucur, dar să nu creadă că lumea votat cu ei! ….. Lumea a votat cu JOHANNIS, nu cu ei. …… Cei din diaspora să se pronunţe: vor sau nu să participe la viaţa politicăşi socială a României??…. Dacă vor, să se înscrie la ambasadă din ţara în care au reşedinţa, dacă nu, să vină acasă şi să voteze, acolo unde au domiciliul! ………. Criteriu de vot: la domiciliul său din ţară sau în străinătate, după ce te-ai înregistrat la ambasadă, la consulat.

    • Nu le este – dar nu le este nici celor cu propunerea.
      Fiecare om cu nesimtirile sale, fiecare partid cu nerusinarile proprii (ca doar n-or fi pedelistii si penelistii imaculati precum Fecioara Maria).
      Ca tot se dau de ceasul mortii de dragul diasporei, de ce nu spune madama deputata cu cata rusine au ciripit ei, pedeleii, mai demult, că nu vor taia salariile si pensiile celor de acasa, si cu cata rusine au iesit pe sticla Basescu si Boc si au anuntat casapirea a 25% din salarii? Uitat-ai despre asta, doamna deputata? Ori atunci nu mai era vorba de obraz ci de toval?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.