În două conferinţe de presă separate, re­pre­zentanţii arădeni ai Partidului Conservator şi cei ai Partidului Naţional Liberal şi-au expus poziţiile faţă de intenţia declarată a administraţiei muni­cipale, respectiv a Consiliului Local Municipal şi a primarului Gheorghe Falcă, de a concesiona Ştrandul Neptun Societăţii Recons Arad, societate co­mercială la care Consiliul Local Municipal este acţionar majoritar. În ambele cazuri, opiniile asupra importanţei ştrandului şi asupra concesionării sunt asemănătoare: Ştrandul Neptun a fost, este şi trebuie să rămână un brand al oraşului, la dispoziţia tuturor arădenilor şi în folosul acestora, iar concesionarea administrării sale este mai mult decât suspectă, dat fiind că Recons Arad a fost de-a lungul timpului subiectul mai multor scandaluri. „Recons Arad nu este o soluţie potrivită pentru Ştrandul Neptun, chiar dacă acţionarul majoritar al societăţii este CLM. Societatea a fost implicată în timp în mai multe scandaluri, unul dintre acestea soldându-se chiar cu demisia unui vicepremier,  iar acum nu se află nicicum într-o situaţie bună, deci nu este deloc credibilă. Noi ne vom opune concesionării şi vom demara un program de strângere de semnături pentru a vedea care sunt opţiunile arădenilor şi pentru a acţiona în acord cu voinţa lor, nu cu optica noastră”, a declarat Florin Galiş, consilier municipal al PNL.
În aceeaşi direcţie s-a pronunţat şi consilierul municipal al PC Leo Aslău. În opinia sa, primăria ar trebui să facă publică dimensiunea redevenţei care-i va reveni din concesionare. Aslău a criticat şi acţiunea de anvelopare a blocurilor, afirmând că preţul la care s-au făcut lucrările este enorm, putându-se găsi multe firme care ar realiza astfel de lucrări la preţuri mult mai mici. De asemenea, Aslău a criticat cu duritate modul în care s-a reali­zat pista pentru biciclete de pe Calea Romanilor – cu stâlpi şi semne de circulaţie pe mijlocul căii de rulare.
Liderul organizaţiei Arad a PC, Mircea Purcaru, a pus pe tapet problema extrem de acută apărută la Camera Agricolă, constatând că această instituţie a fost îndepărtată progresiv dar sigur de obiectivele care au stat la baza constituirii sale.
O altă problemă atacată de Mircea Purcaru a fost cea a clubului-fanion al Aradului – UTA. Purcaru şi-a exprimat nedumerirea generată de intenţia primăriei de a investi într-un stadion în condiţiile în care clubul este în pragul desfiinţării. „Se va da de lucru constructorilor din firmele «apropiate», la fel cum se vrea realizarea altor investiţii absolut inutile: fântână «cântătoare» pe Mureş, piramidă «ca la Gizeh» sau «ca la Paris» în spatele teatrului, investiţii de care Aradul nu are nici o nevoie”, a spus Mircea Purcaru.

Recomandările redacției