Liberalii vor capul lui Bănicioiu din cauza problemelor cu cardul de sănătate

0
373

corina crisanPrim-vicepreședintele PNL Arad, Corina Crișan, este de părere că blocajul actului medical produs în ultimele zile de cardul de sănătate reprezintă un motiv suficient de bine întemeiat pentru ca ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, să își prezinte demisia.
„După cum probabil au văzut toți românii, iar unii dintre ei au trăit-o pe pielea lor, zilele trecute Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS a căzut la nivel național, iar cardurile persoanelor asigurate nu au mai fost recunoscute de sistem. Drept urmare, toate consultațiile, eli­be­rările de rețete și/sau trimiteri, internările și externările din spitale nu au mai putut fi realizate. Eșecul implementării cu succes a cardului de sănătate duce la o degringoladă a tot ceea ce înseamnă sistem me­dical românesc. Din 1 septembrie toate serviciile medicale se fac numai cu acest card – după repetate amânări, iar blocarea sistemului înseamnă automat că medicii, farmaciștii, spitalele și laboratoarele, practic toți furnizorii de servicii medicale, au fost nevoiți să ope­reze în sistem fără cardul de asi­gurat valid. Din acest lucru rezultă că pacienții, care de altfel și-au plătit asigurarea, nu au putut be­neficia de rețete, trimiteri, inter­nări sau externări, servicii pentru care au plătit. Totodată, există și riscul ca furnizorii de servicii me­dicale să nu-și mai primească banii pe serviciile prestate. Cred că toate acestea reprezintă un motiv suficient de solid pentru ca domnul ministru Bănicioiu să-și prezinte demisia”, a declarat prim-vicepreședintele PNL Arad.
Totodată, Corina Crișan spune că odată cu Bănicioiu, ar trebui să-și dea demisia și Vasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, instituție responsabilă cu implementarea acestor carduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.