bud LPF 2009 - CEAHLAUL PIATRA NEAMT - PANDURII TARGU JIUDacă în privința fotbaliștilor care au apărat culorile echipelor FC Argeș și FC Bihor, dar și a portarului de la Jimbolia, Eduard Pap, lucrurile par mai complicate, în sensul în care sunt necesare niște fonduri, pentru jucătorii liberi de contract situația ar trebui să fie mai simplă.
În ultimele zile, doi fotbaliști de Liga 1 și-au încheiat conturile cu echipele la care au evoluat și pot accepta oferte din orice direcție ar veni ele. Cristian Bud, golgheterul returului la Bihor cu șase reușite, nu mai aparține de CFR Cluj și nici la Oradea nu va continua. Chiar el declara că e deschis oricăror propuneri, iar UTA ar putea face un pas atâta timp cât Adrian Falub și-ar dori foarte mult să lucreze cu puternicul „vârf”. „Cunoaștem statutul lui Bud, ni-l dorim, sperăm să nu fie prea târziu când o să-i facem o ofertă concretă. De fapt, în cazul tuturor jucătorilor aflați pe lista noastră de achi­ziții zilele ce trec fără să se întâmple nimic ar putea fi fatale în concretizarea mutărilor. Dar, eu am încredere în domnul Marțian, care e un om ambițios și care a fost mereu nemulțumit de lotul pe care ne-m bazat sezonul trecut. Acum are ocazia să facă o altă echipă, cu fotbaliști de valoare și dacă a promis că o va face așa va fi. S-ar putea, însă, ca doar săptămâna viitoare să putem face mutări concrete, asta și pentru că domnul Marțian are probleme cu mama sa bolnavă”, a precizat Adrian Falub. Din informațiile noastre, Bud ar fi – totuși – controlat de Marius Vizer, care va putea fi direct abordat doar vineri, când revine din SUA.
Un alt fotbalist care – teoretic – ar trebui să o intereseze mult pe UTA și care nu va mai continua la Pandurii Târgu Jiu este Adrian Rusu. Fundașul arădean a fost lansat în fotbalul mare chiar de „Bătrâna Doamnă” și între timp a jucat doar la formații de prim-eșalon, precum Rapid, FC Brașov și Pandurii Târgu Jiu. Ajuns acum la 29 de ani, Rusu ar putea reveni acasă, cu mențiunea ca și actuala conducere a „textiliștilor” să și-l dorească. „Personal, îmi place de Rusu, întotdeauna a fost un băiat serios și muncitor”, a precizat Giovanni Catanzariti, însă ultimul cuvânt îl vor avea Adrian Falub și Adrian Marțian. „O să ne interesăm și de situația lui Rusu, mai ales că este arădean, însă urmărim mai întâi lista noastră de achiziții făcută de ceva timp”, a precizat și antrenorul „alb-roșiilor”.
În fine, au fost bagați în seamă și fotbaliștii din zonă care își termină pe 30 iunie contractele cu UTA. „Am avut discuții cu Gligor, Mărginean și Siminic, cărora le-am propus noi înțelegeri. Așteptăm răspunsul lor, sperăm să fie unul pozitiv”, a afirmat Gheorghe Constantin, directorul executiv al Campioanei Provinciei. Vă reamintim că și Maximiliano Laso și Patrice Feussi au primit propuneri de reînnoire a contractelor, însă niciunul dintre ei nu a acceptat încă. Probabil, toți așteaptă ca mai întâi să-și primeasă cele două-trei salarii restante (de la caz la caz) pentru a-și lega și în continuare destinele de formația din Calea Aurel Vlaicu.

Recomandările redacției