munteO prezentare media a Munţilor Zărand a avut loc aseară la Librăria Cărtureşti din Arad intitulată ,,Locuri de legendă – Piatra Păcurarului şi satul Văsoaia/ ,,Drum de pioșenie și istorie – comuna Șiria”. Manifestarea a fost organizată în colaborare cu G. T. Hop şi noi şi Foto Studio Enigma.
„Evenimentul a încercat să aducă în sufletele participanților un strop din infinita liniște a Munților Zărand. Prin imagini, cuvinte și muzică am  pășit virtual pe drumuri de pioșenie și legendă, am străbătut poteci și am cules file din istorie”, au declarat organizatorii.
Invitaţii serii au fost Paul Ionescu, cunoscut publicului arădean pentru videoproiecțiile cu tematică montană și pentru intervenţiile avute în cadrul Conferințelor Internaţionale de Tera­pii Complementare și pe alpinistul Ovidiu Cismaș, cel care a realizat ascensiuni pe vârfurile Mont Blanc din Alpi şi Uhuru din masivul Kilimanjaro, Africa. De asemenea au fost expuse o serie de fotografii realizate de cei doi invitați în colaborare cu Studioul Foto Enigma din Arad.
Mai trebuie menționat că Librăria Cărtureşti Arad îşi propune organizarea mai multor manifestări în perioada următoare. Astfel, o dată la două săptămâni în serile de joi vor avea loc întâlniri cu scriitori, cântăreți de muzică folk sau muzică de relaxare şi ambientală, proiecții media ale altor grupuri sau cluburi turistice şi sportive şi multe altele. Următorul eveniment de pe lista celor de la Cărtureşti este intitulat „Tainele unei fotografi reușite”, organizat de Foto Club Arad. „De ce dorim astfel de evenimente în Arad? Ca să mediatizăm valorile mai puțin cunoscute ale oraşului şi pentru ca aceste întâlniri să devină un loc de cunoaștere și al schimbului de informații din anumite domenii, de petrecere a timpului liber, ca să aducem lumea mai aproape de adevărata cultură” au mai spus organizatorii.

Recomandările redacției