DSCN0127Librăria Scienta a fost cadrul cel mai potrivit pentru lansarea unei cărţi foarte speciale. Cartea se numeşte „50 de vinuri româneşti întâlnesc 50 de preparate culinare ita­- liene“ de Marinela Vasilica Ar­delean. Cartea, apărută la Editura Terra Ferma, este o lucrare bilingvă româno-italiană şi are o grafică deosebită, demnă de orice album de artă.
Moderatoarea lansării a fost criticul Anca Giura, care a prezentat-o pe autoarea cărţii ca fiind unul din cei mai cunoscuţi somalieri din România.
Marinela Vasilica Ardelean este Brand Manager global pentru compania italiană Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum şi profesoară la „Italian Chef Academy“ din Roma.
A fost prezentat un scurt film despre activitatea autoarei, după care actorul Zoltan Lovas a recitat poezia „Sunt tânăr, doamnă“ de Mircea Dinescu, încântând asistenţa, alături de colega lui, actriţa Dorina Darie Peter.
Au urmat câteva întrebări din asistenţă, la care autoarea cărţii a răspuns cu plăcere. La sfârşit, a avut loc o şedinţă de autografe.

Recomandările redacției