În multe școli și grădinițe se organizează de câțiva ani așa numitele ,,zile ale porților deschise”. Aceste evenimente au ca scop familiarizarea viitorilor elevi, dar și a părinților, cu instituțiile respective și cu activitățile care se desfășoară acolo. Un astfel de eveniment a avut loc în 12 aprilie la  Liceul cu Program Sportiv din Arad. Cu acest prilej școala și-a   deschis porțile pentru toți elevii școlilor gimnaziale, atât din municipiu cât și din județul Arad. Copiii aflați în vizită au putut observa în direct liceul de pe băncile căruia au ieșit mulți sportivi arădeni.

,,La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Arad, inspector pentru educație fizică și sport Lucian Rodica și inspector al catedrei de Limba și Literatura Română, Kuschausen Cristina care este o apropiată a școlii ”, ne transmite Andrada Bobiș.

În cadrul evenimentului au fost prezentate specializările sportive specifice acestui liceu, iar copiii au avut parte de un tur ghidat, personalizat cu experiențele elevilor (filmulețe cu elevii și absolvenții  Liceului cu Program Sportiv cunoscuți pe plan național și internațional)  .

„În postura de spectatori sau parteneri de joc, toți cei prezenți au participat la activitățile variat organizate de profesorii catedrei în funcție de  specialitățile sportive” a precizat  profesor Lavinia Biț, coordonator  al activității.

De asemenea, participanții au fost invitați la standul de vitaminizare cu fructe și sucuri , stand ce a fost realizat cu sprijinul colectivului unității școlare și al sponsorilor acestui eveniment.

„Consider că lumea aceasta este o sală mare  de sport în care cu toții venim pentru a deveni mai puternici și mai buni. Ne-am bucura ca din toamnă, o mare parte din invitații noștri să se antreneze cu noi pe acest drum al cunoașterii și autocunoașterii, în acest liceu. Fiind o școală vocațională unică în județ, sportul este o parte din viața noastră, așa cum este educația” a menționat profesor Moțiu Alina, directorul Liceului cu Program Sportiv  din Arad.

Recomandările redacției