„Liceul German, al doilea Colectiv?” Protest al părinților elevilor de la Liceul „Adam Muller Guttenbrunn”

0
618

Duminică, 26 ianuarie, în intervalul 17-20, se va organiza o adunare publică autorizată, ca formă de protest pentru ceea ce s-a întâmplat la Liceul German.

„Suntem un grup de părinți ai căror copii au avut de suferit de pe urma iresponsabilității, incompetenței, nepăsării și a corupției. Suntem un grup de părinți care ne-am săturat să fim mințiți de cei care au obligația morală și legală să asigure educația, să garanteze integritatea fizică și sănătatea copiilor noștri. Suntem un grup de părinți care ne-am săturat să căutăm răspunsuri bătând la uși încuiate, după două săptămâni de coșmar, petrecute mai mult în spital și fără să avem certitudinea că toți copii noștri vor fi bine. Mesajul nostru este simplu: NU VĂ ATINGEȚI DE COPIII NOȘTRI! Scopul nostru este moral și corect: TOȚI CEI VINOVAȚI de ceea ce au pățit acești copii, SĂ RĂSPUNDĂ, indiferent cine sunt! Doleanțele noastre nu sunt multe. Vrem doar răspunsul sincer al autorităților și garanția faptului că ne sunt în siguranță copii”.

„Pentru că dragostea și responsabilitatea unui părinte NU au culoare politică, vă așteptăm alături de noi, duminică, să luptăm împreună pentru drepturile fundamentale ale copiilor noștri. Acțiunea va avea loc în intervalul 17- 20, în fața Liceului German. Locația nu am ales-o noi, ci a fost o condiție pentru aprobarea adunării publice de către autoritățile locale. Solicitarea noastră a fost ca această adunare publică să se desfășoare pe platoul din fața Primăriei. Ca o dovadă în plus că autoritățile se spală pe mâini și refuză cu vehemență să își asume și să înfrunte cele întâmplate, să caute împreună cu noi răspunsurile, să identifice și să remedieze cauzele unor asemenea evenimente nefericite ca acestea să nu se mai repete niciodată, AUTORITĂȚLE au ales să tacă, să ne plaseze cât mai departe de punctul 0 al tuturor celor responsabili de ceea ce întâmplă în acest oraș și au pasat evenimentele în cârca exclusivă a școlii. Precizăm pe această cale că acțiunea noastră nu este direcționată și nici nu este o formă de presiune asupra colectivului de cadre didactice de la Liceul German. Acțiunea noastră va fi una pașnică.

Vă așteptăm alături de noi, Duminică, 26 ianuarie, în intervalul 17- 20, în fața Liceului German, să dovedim că NE PASĂ!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.