Licitație cu cântec la o lucrare de modernizare a unui drum din Arad

1
896

Anumite atribuiri de contracte ce au loc la noi în județ ne lasă „mască”, pentru că se pare că e același tipar peste tot, de la București până în zona noastră, de vest a țării. Recent a avut loc o licitație pentru DC 130 Sintea Mare – Adea, în comuna Sintea Mare, la lucrări de construcții de drumuri, fiind desemnată de curând firma câștigătoare la această licitație și anume o firmă din București denumită Meva Concept SRL.  Accesarea ofertelor a avut loc la adresa primăriei comunei Sintea Mare, în data de 17.06.2020.

În prezența membrilor comisiei de evaluare, și-au depus ofertele următorii operatori economici: Activo Construct Vest SRL, Inteco Holding SRL, Meva Concept SRL, Porr Construct SRL, Route-LP Companie SRL, Volcar Prest GCL SRL. Însă Meva Concept SRL a câștigat licitația, o firmă care are lucrări prin Timiș, Sălaj, Caraș-Severin, Gorj, Vâlcea, uimitor, o firmă cu doar patru angajați. La noi în Arad au avut o lucrare la Târnova, acum câțiva ani, unde au existat mai multe probleme.

Cele cinci firme care sunt din județ sau lucrează în județul nostru nu au ajuns să câștige la ei acasă. Chiar și un mare constructor în drumuri europene ne-a lăsat un gust amar când ne-a spus că acolo consultantul dă tonul de multe ori și bineînțeles acela care are lucrarea. Banii în loc să rămână în județul nostru, se duc acolo unde are firma sediul.

Chiar dacă are cifra de afaceri mare, găsește firme căpușă, anemice și le dă lucrarea. Cu părere de rău trebuie să recunoaștem că sunt foarte multe licitații de acestea în județul nostru, dar ulciorul nu merge de multe ori la apă și cetățenii văd toate acestea, mai ales la cei care fac pe corecții. Așadar, Meva Concept SRL din Sectorul 6 al municipiului București a avut anul trecut o cifră de afaceri de 31 003 240 de lei, cu un profit 2 191 172, cu doar patru angajați. În anul 2018 a avut o cifră de afaceri de 4 137 084 cu un profit de 111 355.  Meva Concept SRL, având un singur administrator, face lucrări de excavații, nivelări, fundații, săpare șanțuri, cămine apă, fose septice, decopertări precum și demolare mecanică, transport moloz și alte lucrări terasiere.

1 COMENTARIU

  1. asa ca nu UE ci mUe , e la noi, si ci ca „da di ce nu intram in Shengen” ca suntem superkalifagelis la toate, in special la ‘normalitate’…=korektiduine MINIMA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.