Licitație pentru serviciile sociale din centre arădene

0
982

Beneficiarii din două centre sociale vor fi preluați de unități ale unor furnizori privați de servicii. Consilierii județeni au aprobat demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea de servicii sociale, în cazul persoanelor asistate social din două centre.

Mai precis, administrația vrea să contracteze serviciilr sociale pentru 13 persoane adulte cu handicap găzduite într-un centru de îngrijire și asistență (CIA)”, care în prezent se află cu măsură de protecţie specială la centrul de îngrijire şi asistenţă în cadrul Fundației Misiunea Creștină Casa Speranța – Păuliș. Cel de al doilea contract de servicii este pentru un număr de 20 persoane adulte cu handicap, găzduite într-un centru de îngrijire și asistență (CIA), care în prezent se află cu măsură de protecţie specială la centrul de îngrijire şi asistenţă în cadrul DGASPC.

Reprezentanții CJA subliniază că, nu de mult, Guvernul a decis creșterea standardului de cost pentru beneficiarii asistați, contractarea serviciilor serviciilor sociale redevenind atractivă pentru asociațiile de profil.

Vizavi de contribuția furnizorilor privați de servicii sociale, consilierii CJA au aprobat ca aceasta să fie de minim 2 % din valoarea contractului, iar cofinanțarea se va adăuga la prețul contractelor.

„Pentru fiecare beneficiar Guvernul alocă sume mult mai consistente care acoperă întregul necesar. Precizăm faptul că anul trecut standardul de cost a fost considerat descurajator pentru asociații, nefiind suficient pentru asigurarea serviciilor sociale minimale. Mulțumesc premierului Ludovic Orban, care repară o mare nedreptate făcută de guvernele anterioare și alocă fonduri suficiente pentru contractarea serviciilor sociale. În județul Arad noi am început o reformă în domeniul serviciilor sociale, și deciziile guvernului, mai ales creșterea standardului de cost, ne încurajează să continuăm. Persoanele din categoriile defavorizate sunt preluate în case de tip familial sau centre unde sunt foarte bine îngrijite, și în condiții (inclusiv financiare) mult mai convenabile și pentru stat și pentru administrațiile locale”, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.