Chiar dacă liderul nu s-a simțit foarte bine pe teren propriu în acest debut de retur, contra Lipovei nu a avut nici cea mai mica problemă să se impună. Practic, formația lui Sabău a fost în joc doar până la 2-0 pentru Șirineasa, după care a mers în cap.
Primul sfert de oră a fost de tatonare, cu „șoimii” evoluând destul de curajos. Dar, „filmul” s-a rupt la o fază cât se poate de simplă. În minutul 16, Țîră a urmărit o minge lungă în careul lipovan și a înțepat-o pe lângă Iliescu. Ex. utistul Miron a avut o intervenție salvatoare în fața lui D. Rusu, dar minutul 26 a adus golul de 2-0. Drugă a executat impecabil, peste zid, o lovitură liberă de la 25 de metri și balonul s-a dus la rădăcina barei din dreapta lui Iliescu. Ca tacâmul să fie complet până la pauză, Calvin a făcut fault de penalty, iar Honciu a înscris pentru 3-0 de la punctul cu var (min. 41).
Nici schimbările nu au adus nimic bun în jocul Lipovei, care a mai încasat două goluri din partea liderului. Mai întâi (min. 58), Dragu a înscris din 14 metri, iar nou-intratul Cocină l-a bătut și el pe Iliescu cu reluarea plasată de la marginea careului la o acțiune colectivă a trupei lui Cristi Dulca. Deși Cocină și Dragu au mai avut și alte ocazii de a înscrie, tabela din Valea Jiului s-a oprit la scorul de 5-0, pentru prima înfrângere externă a primăverii pentru „alb-albaștrii”.
Țîră 16, Drugă 26, Honciu 41 – penalty, Dragu 58, Cocină 81
Șirineasa: Miron – Lung, Ioniță, Ispas, Drugă – Gunie (69 Gruia), Stoenac, Honciu, Dragu – Cioiu, Țîră (65 Cocină).
Lipova: Iliescu – Iova (39 Deta), Calvin (72 Kocsis), Dulap, Filimon – Cr. Poiană, Vasiu, Jichici, D. Rusu – Vasinc (68 Himcinschi), Trabalka (46 S. Popa)
Arbitri: Sorin Vădana – Robert Mereș (ambii din Cluj), Adrian Nasc (Câmpia Turzii)
Observatori FRF: Dănuț Sopa (Sibiu), Alin Lupu (Caraș Severin).

Recomandările redacției